Niko kao sam život nema tu moć da nas ubedi u snagu ironije, ali one iskonske. Desilo vam se sigurno da nekada čujete nešto i da prosto zastanete, osmehnete se i produžite dalje. Nekada vas novo saznanje natera na smeh, nekada na razmišljanje, a nekada vas navede na preispitivanje sopstvenog života. E, u to ime, mi smo pripremili 10 svakodnevnih, malih ironija, posle kojih ćete se nasmejati, ali svakako i porazmisliti. U to ime…

 

Foto: rebrn.com

Foto: rebrn.com

Voda iz česme, ili kako joj mi tepamo „česmovača“ u Kanadi (Canada) ima viši standard kvaliteta nego flaširana voda bilo gde u svetu!

 

Foto: conrad.hr

Foto: conrad.hr

Alatka koju ima svaka kuća a koju majstori nazivaju „francuski ključ“, Francuzi nazivaju „engleski ključ“, a Englezi ga nazivaju „majmunska klešta“…

 

Foto: cda.lk

Foto: cda.lk

Udaljena Šri Lanka u svojoj Vladi ima resorno ministarstvo koje je zaduženo za planiranje razvoj i oplodnju kokosa. Blago njima.

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država postoji više napuštenih kuća nego beskućnika…

 

Foto: forensicmag.com

Foto: forensicmag.com

Troj Lion Greg (Troy Lion Gregg), osuđenik na smrtnu kaznu električne stolice u saveznoj američkoj državi Džordžija (Georgia), uspeo je da pobegne iz zatvora, ali ne i od sudbine, jer je iste noći ubijen prilikom tuče u jednom lokalnom baru.

 

Foto: chamberlain9g.org.au

Foto: chamberlain9g.org.au

U Australiji, verovali ili ne, postoji jezero koje se zove Razočarenje (Lake Disappointment), a razlog je apsolutno jedinstven. Istraživač ovog predela nedeljama je pratio mali potok, za koji je verovao da će ga odvesti do slatkovodnog jezera. Jezero je našao, ali je ono bilo slano.

 

Foto: nytimes.com

Foto: nytimes.com

Krdo od 320 irvasa je tragično poginulo 2016. godine, kada ih je udario grom. Nije šala, stopa smrtnosti je bila stopostotna jer irvasi imaju običaj da se zbiju jedni uz druge tokom hladnog perioda i da se „grle“ kako bi zagrejali jedni druge. Naravoučenije: nemojte se grliti kad seva, nikad se ne zna…

 

Foto: alaskacoinexchange.com

Foto: alaskacoinexchange.com

Beloglavi orao, simbol slobode Sjedinjenih Američkih Država, okovan u kavezu u zoološkom vrtu…

 

Foto: thevintagenews.com

Foto: thevintagenews.com

Ogranak američke tajne službe kojoj je jedini zadatak bezbednost Predsednika Sjedinjenih Američkih Država, osnovao je sam Abraham Linkoln (Abraham Lincoln) i to, gle ironije, svega par sati pre nego što je i sam ubijen.

 

Foto: tripadvisor.com

Foto: tripadvisor.com

Tokom jedne ekskurzija turista na Island, 2012. godine, jedna žena iz grupe se izgubila, pa su se ostali organizovali da je traže. Nakon nekog vremena se pojavila i priključila potrazi, ne znajući da ljudi upravo nju i traže.

Naslovna fotografija: www.picluck.net