I dan danas, 21 godinu nakon što je šokantno ubijen na pragu svoje kuće, ime Đanija Versaćea, jednog od najvećih modnih kreatora svih vremena, ne prestaje da izaziva interesovanje i iznenađenje. O njegovom senzacionalnom životu manje više dosta toga je poznato, pa smo mi danas odlučili da se pozabavimo njegovim domom, za koji, na paleti svih prideva, malo koji može adekvatno da opiše kako to zaista izgleda. Tragajući za što boljim ilustracijama, naišli smo na neke gotovo neverovatne podatke vezane za samu vilu ali i način na koji ju je slavni kreator opremao, pa nećemo više časiti ni časa, već ćemo sve podeliti sa vama.

 

Foto: womangettingmarried.com

Foto: womangettingmarried.com

Pre svega, interesantno je istaći da je ova vila jedna jedina privatna rezidencija u mondenskom South Beach-u.

 

Foto: newsmax.com

Foto: newsmax.com

U impozantnih 2.137 metara kvadratnih nalazi se 10 spavaćih soba, veliki hol, 11 kupatila, dnevna soba, kuhinja, terase, pomoćne prostorije i predivni prostor oko bazena, koji je oivičen pravim 24-karatnim zlatom!

 

Foto: fantinimosaici.it

Foto: fantinimosaici.it

„Casa Casuarina“ postala je vlasništvo Đanija Versaćea 1992. godine, a za nju je platio 2,9 miliona američkih dolara. Takođe, odlučivši da kupi i „Revere“ art deko hotel koji se nalazio odmah pored, sa namerom da napravi jedno veliko zdanje, za njeg aje platio dodatnih  miliona američkih dolara.

 

Foto: iloboyou.com

Foto: iloboyou.com

Poznavaoci detalja iz života ovog zlosrećnog kreatora tvrde da je na uređenje svog novog doma u kome je nameravao da uživa u potpunosti, potrošio čak 33 miliona američkih dolara.

 

Foto: leonardo.tv

Foto: leonardo.tv

Čuveni bazen, koji ne pleni veličinom, ali svakako izgledom, po Đanijevoj skici i želji napravljen je u Italiji, a u Ameriku je dopremljen u delovima, koje je sklapalo čak 75 majstora. Ne čudi, jer je sama za sebe zaista pravo umetničko delo. Takođe, treba istaći fascinantan podatak da su mozaici u kući ukrašeni sa čak 100 miliona sitnih italijanskih pločica!

 

Foto: visitdominicanrepublic.org

Foto: visitdominicanrepublic.org

Kada je sređivanje enterijera u pitanju, Đaniju je glavna inspiracija bila „Alcazar de Colon“, vila koju je sazidao sin Kristofera Kolumba, a koja se nalazi u Dominikanskoj Republici, tačnije u gradu Santo Domingo.

 

Foto: bloggeratlarge.com

Foto: bloggeratlarge.com

Statue koje stoje uz obod bazena, Đani Versaće je za vrtoglavu sumu novca otkupio iz jednog francuskog dvorca, a potiču iz XVI veka.

 

Foto: bestdesignprojects.com

Foto: bestdesignprojects.com

Još jedan interesantan podatak kaže da od svih kupatila, samo jedno ima kadu, a to je kupatilo koje pripada apartmanu, koji je dizajnirao posebno za svoju sestru Donatelu, jer, kako je poznato, ona ne voli tuš kabine.

 

Foto: californiahomedesign.com

Foto: californiahomedesign.com

Takođe, u kući postoji mermerna wc šolja, jedna od tri takve na svetu, koja, sama za sebe, vredi 10.000 američkih dolara.

 

Foto: digitalspy.com

Foto: digitalspy.com

Pored svih ostalih koji su radili na održavanju privatnog raja Đanija Versaćea, postojao je i stalno zaposlen bibliotekar, koji je bio zadužen za održavanje reda u 5 ličnih biblioteka, koliko je Đani posedovao, što ne čudi, jer je poznata njegova ljubav prema literaturi.

Naslovna fotografija: nelsonhortareporta.com