Najpoznatiji vanzemaljac za koga je Zemlja čula. Glavni lik tridesetominutne serije, koji je usled uništenja, bio prinuđen da napusti svoj rodni Melmak, i od trenutka kada je sleteo na krov garaže porodice Taner (Tanner), osvojio je srce svih Zemljana. Neprilike i nezgode u koje je Alf upadao, zajedno sa Vilijem, Kejt, Lin i Brajanom, prepričavaće se još dugo. Uvek rado viđen na malim ekranima, mi smo odlučili da začinimo sa 10 zanimljivosti koje sigurno niste znali o ovom šarmantnom i pametnom vanzemaljcu, koji ne podnosi mačke.

 

beba-erik

Foto: Noiseless Chatter

Beba Erik (Eric), pridodata je ekipi kada je Kejt Taner, koju je tumačila En Šedin (Anne Schedeen) ostala zaista trudna.

 

prozdrljiv

Foto: FeedBlitz

Predstavljen je kao biće sa čak osam stomaka. To objašnjava njegovu neutoljivu glad za zemaljskom hranom.

gordon_samvej

Foto: chellove4ishe.livejournal.com

Njegovo pravo ime je Gordon Šamvej (Gordon Shumway). „Alf“ je njegov nadimak, koji je nastao kao skraćenica od „Alien Life Form“ (vanzemaljski oblik života). Njegov rođendan je 28. oktobra, a rođen je na planeti Melmak, 1756. godine, po zemaljskom vremenu.

melmak

Foto: Sf.co.ua

Na njegovom Melmaku, trava je bila plava, nebo zeleno, a sunce ljubičasto. Alf je tvrdio da je Melmak raznešen atomskom bombom.

lutke_alfa

Foto: Noiseless Chatter

Kako bi razlikovali probnu lutku Alfa od svih ostalih, nju su interno nazvali „Ralf“, a i objašnjenje je bilo pridodato (Rehearsal Alien Life Form).

 

bob_i_flo

Foto: Tarea grupal 3: The Hottest TV Series

Alf je, naravno, imao roditelje i oni su se zvali Bob i Flo.


alf-i_kejt

Foto: Quizly

Tvrdio je da jedino što bi eventualno moglo da ubije čuvene bubašvabe sa Melmaka, jeste Kejtin parfem. Naime, svaki put kad bi ih neko posuo sprejem, one bi rasle, a verovao je da je njen parfem toliko loš da bi od njega pocrkale.

 

alf_i_tanerovi

Foto: Noiseless Chatter

Ako ste se ikada zapitali kako je Alf uopšte nabasao na Tanerove, odgovor je lak, samo je pratio signal Vilijevog čuvenog radija. Inače, porodica živi u dolini San Fernanda (San Fernando), u Kaliforniji (California).

istocni_velkro

Foto: Pinterest

Rodni grad Alfa i njegove porodice na Melmaku zvao se Istočni Velkro (East Velcro). Takođe, na svojoj planeti imao je i devojku po imenu Ronda (Rhonda) i najboljeg prijatelja po imenu Skip (Skip).

 

bio_bastovan

Foto: ALF Wiki – Wikia

Dok nije došao na Zemlju, Alf je imao posao i bio je baštovan. Objašnjavajući kako je preživeo, rekao je da u trenutku uništenja nije bio na Melmaku, jer je služio u melmačkoj vazdušnoj floti.

Naslovna fotografija: Noiseless Chatter