Oni su čudni, morbidni, bogati, urnebesni. Mogu mnogo da pojedu, uvek nekoga izgube kada putuju, poštuju tradiciju (ili ne), ruše tabue, nemaju komplekse, zabadaju nos u živote jedni drugih i mnogo se smeju. Umesto da nabrajamo zašto ih volimo, ukratko, oni su „creme – della – creme“ porodice sa filmskog platna koje obožavamo i koje uvek možemo iznova da gledamo.

 

porodica_adams

Foto: wallpapercave.com

Porodica Adams (The Adams Familly).

Oni su jezivi. Njihovi obroci ruše sve stereotipe i tabue o hrani. Verovatno nisu komšije koje biste poželeli u svom susedstvu, ali originalnost im moramo priznati, jer u njihovom užasu vlada savršena harmonija, dok je Mortišina i Gomezova ljubav bacila Romea i Juliju u neki drugi plan.

 

sopranovi

Foto: Heroes Wiki – Wikia

Porodica Soprano (The Soprano’s).

Italijanska porodica, čija je delatnost mafija, ali na američki način. Žongliranje između toga da bude otac, muž i šef mafije učinilo je Tonija Soprana i njegovu porodicu neprolazno popularnim u seriji koja uvek može da se gleda iznova i iznova.

 

klampovi

Foto: hero.wikia.com

Porodica Klamp (The Klump’s).

Postoji jedan atribut koji u potpunosti opisuje Klampove, a to je -urnebesni-. Ko nije imao prilike da pogleda “Otkačenog profesora” i njihovo porodično okupljanje za trpezom, ne zna šta je propustio. Jedno je sigurno. Uz otkačenu porodicu, upala mišića od smeha je zagarantovana.

 

mekkalister

Foto: hefineyounggentleman.com

Porodica Mekalister (McCallister).

Najpoznatiji član mnogobrojne Mekalister porodice je svakako Kevin, koji prilikom svakog porodičnog putovanja, nekako uspe da ostane zaboravljen u porodičnoj kući. Ili greškom da otputuje sam na drugu stranu sveta. U svakom slučaju, kad su na okupu, oni su bučni, neuredni i uvek i svuda kasne.

 

korleone

Foto: The Godfather Wiki – Wikia

Porodica Korleone (Corleone).

Najpoznatija mafijaška porodica na svetu, koja se sa rodne Sicilije preselila u Njujork. Don Vito Korleone, koga je trajno ovkovečio Marlon Brando (Marlon Brando), postao je trajni simbol jednog posebnog načina života, kao i obeležje, sad već jednog davnog vremena.

 

dinastija

Foto: Pinterest

Porodica Karington (Carrington).

Možda i najčuvenija porodica sa malih ekrana, čije smo živote pratili u preko 200 epizoda. Bogatstvo, spletke, dogovori, ali na prvom mestu nenadmašiva i beskrupulozna Aleksis, obeležili su ovu seriju, koja je, po nekim mišljenima, jedna od najpopularnijih serija svih vremena.

 

kozbi

Foto: Today

Porodica Kozbi (Cosby).

Najgledaniji porodični šou na tlu čitave Amerike gotovo 5 godina! Ovaj podatak ne čudi, ako uzmemo u obzir da je Bil Kozbi (Bill Cosby) jedan od najpopularnijih komičara svih vremena, a koji je rođen u neverovatnoj bedi, da bi mu popularnost donela bogatstvo koje se procenjuje na 500 miliona američkih dolara.

 

tanerovi

Foto: Mental Floss

Porodica Taner (Tanner).

Jedina porodica koja je mogla da se pohvali da živi sa vanzemaljcem i to ni manje ni više nego sa urnebesnim Alfom. Tanerovi su mu pružili topli dom, a Alf im je za uzvrat priređivao svakodnevne avanture, u kojima svmo svi zajedno uživali.

 

gilmorove

Foto: TVLine

Gilmorove (Gilmore).

Jezgro ove male porodice činile su majka i ćerka, čiji bi odnos mogao pre da se predstavi kao odnos između dve drugarice koje dele i dobro i loše. Lorelaj i Rori preležale su zajedno sve “dečije bolesti”, ali i neka krupna razočarenja i probleme. Sa razlogom je magazine “Time” ovu seriju uvrstio na listu 100 najboljih svih vremena.

 

svi_vole_rejmonda

Foto: etonline.com

Porodica Baron (Barone).

“Svi vole Rejmonda”, a svi su voleli i njegovu neobičnu porodicu čije dosetke su umele da nas nasmeju do suza. Zavidni brat policajac, zapovedna majka, sarkastični otac i žena koja ne zna da kuva su svi zajedno zaista učinili das vi pored malih ekrana zavole Rejmonda Barona.

Naslovna fotografija: Playbuzz