Njeno puno ime je Dama Džoun Henrijeta Kolins (Dame Joan Henrietta Collins) i danas, kada ima 84 godine, jedna je od retkih žena na ovom svetu koja može sa punim pravom višestruko mlađima od sebe da čita lekcije o prirodnoj lepoti, neslućenom uspehu i virtuoznom talentu. Najpoznatija po ulozi otrovnice Aleksis iz legendarne „Dinastije“, Džoun je jedna od retkih i pravih, istinskih diva, po čijem životu bi zaista mogao da se snimi film ili napiše fantastična knjiga. Mi smo odlučili da malo zavirimo u njen život i pronašli neke zaista neveovatne informacije koje možda i najbolje definišu ono što Džoan Kolins jeste, još malo, pa čitav vek.

 

Foto: joancollins.com

Foto: joancollins.com

Po svojoj volji, britanska kraljica Elizabeta II je 1997. godine, odlikovala Kolinsovu Redom Britanskog Carstva za ukupni doprinos koji je dala umetnosti, a 2015. godine dobila je titulu dame, koja je ekvivalent tituli viteza. Nije ni čudo što je primila ovakva priznanja, ako uzmemo u obzir da iza sebe ima karijeru koja traje već više od 6 decenija.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Iza sebe je ostavila čak 4 braka iz kojih je dobila ukupno troje dece, kćerke Taru i Katjanu i sina Aleksandra. Od 2002. godine je u 5-om braku sa pozorišnim menadžerom, 32 godine mlađim Persijem Gibsonom (Percy Gibson).

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Uveravajući da nikada nije odlazila na plastične operacije tvrdi da je za njen besprekoran izgled koji traje zadužena zdrava ishrana i zdrave navike koje od mladih dana neguje. Savetujući, naglasila je da u svojoj ishrani preferira losos, avokado, sveže povrće kao i orašaste plodove. Takođe je jednom prilikom navela da je uvek koristila kreme sa zaštitnim faktorom od sunčevih zraka.

 

Foto: t-online.de

Foto: t-online.de

Govoreći o svom fizičkom izgledu, navela je da je delom zahvalna i genetici, jer je izgled nogu nasledila od majke koja je bila balerina. Odlučno je demantovala da nosi periku, iako se o tome na široko govorilo.

 

Foto: fanpop.com

Foto: fanpop.com

Onoliko koliko su javnosti bile intrigantne njene uloge koje je maestralno nosila, još više je bila u žiži javnosti zbog svog privatnog života i odnosa sa muškarcima, među kojima je bilo i planetarno popularnih glumaca, biznismena, ali i onih koji su pažnju privlačili drastičnom razlikom u godinama u onosu na nju.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ohrabrivši se da napiše memoare, veoma detaljno je opisala svoj ljubavni život, kao i jednu od najturbulentnijih i kontraverznih veza koje je imala i to upravo sa Vorenom Bitijem (Warren Beatty), za koga je potvrdila da je „nezasit u krevetu i da nije mogla da udovolji njegovim prohtevima“.

 

Foto: getsurrey.co.uk

Foto: getsurrey.co.uk

O njoj se uglavnom govori kao o jakoj i harizmatičnoj ženi koja je uspela da pobedi čak i zub vremena, ali se vrlo retko pominje da je ona aktivni humanitarac i da pomaže organizacijama koje se bore za zaštitu dečijih prava.

 

Foto: joancollinsarchive.blogspot.rs

Foto: joancollinsarchive.blogspot.rs

Pre nego što je odlučila u svojoj 15-oj godini da se aktivno i potpuno posveti glumi, dvoumila se da li želi da postane privatni dedektiv, ili modni dizajner. Ako nas neko pita, donela je najbolju odluku.

Foto: out.com

Foto: out.com

Obrazovala se na čuvenoj londonskoj Kraljevskoj akademiji dramskih umetnosti (The Royal Academy of Dramatic Art), koja je proizvela imena kao što su Alan Rikman (Alan Rickman), Rodžer Mur (Roger Moore) i Vivijen Li (Vivien Leigh).

 

Foto: breakingnews.ie

Foto: breakingnews.ie

Ester Šapiro (Esther Šapiro) tvorac neprolazne Dinastije (Dinasty), pišući ulogu za Aleksis,  u glavi je imala u vidu Džoan kao idealan izbor, mada je razmišljala i o Sofiji Loren (Sophia Loren) čak i Rakel Velč (Raquel Welch).

Naslovna fotografija: shanemarais.net