U životu, ako malo bolje razmislimo, radimo samo dve stvari – ono što hoćemo i ono što moramo. Naravno, ono što hoćemo je upravo to što nam proizvodi pozitivnu energiju, pa zato, radi samog sebe, treba da nastojimo da sve što moramo pretvorimo u ono što hoćemo, a da na tom putu višak izbacimo. Praktično rečeno, treba biti sam svoj majstor, pa zameniti gumicu na slavini iz koje nam konstantno otiče pozitivna energija. Pitate kako? Evo i objašnjenja. 

 

vracanje_duga

Foto: Lifehacker

Redovno izmirujte dugovanja.

Plaćanje računa, rate za kredit, dugovanja. Ne postoji osoba koja ovo voli da radi, međutim, malo šta može da se meri sa tim mirom koji osetimo kada izmirimo svoja dugovanja. Dakle, to je jedno neprijatno moranje dok ne obavimo, ali nakon toga nam pruža mir i spokoj, da možemo da se posvetimo nečemu što volimo i hoćemo.

 

interesovanja

Foto: Romance Wire

Gledajte da što više vremena poklanjate svojim interesovanjima.

Imati hobi, koji podrazumeva da se u potpunosti isključimo od spoljnjeg sveta i da se prepustimo uživanju toga što radimo, pa maker to bilo i samo na kratko, esencijalno je za psihu i duh, a služi osim uživanja i za punjenje baterija, koje ćemo nastaviti da trošimo na kojekakva moranja, kad se vratimo u realan svet.

 

odbaciti_negativne

Foto: Buka

Odbacite negativne ljude.

Ovo je esencijalan potez, ukoliko želimo nešto dobro da napravimo u svom životu i od svog života. Poslednje što nam treba je neki energetski vampire, ili više njih, koji će da nam isisavaju zdravu energiju.

 

obecanje

Ispunjavajte obećanja koja date.

“Obećavam”. To je nešto malo više od reči. Ako ne nameravate da ispunite to što ste obećali, nemojte ni davati reč. Osim što će da vas bije glas da ne držite svoju reč, takođe vas ni drugi ljudi neće uzimati za ozbiljno.

 

oprostaj

Foto: Lifehacker

Praštajte.

Oprostiti nekome za nešto što vas je povredio ili izneverio, ne znači zaboraviti to što je uradio. “Opraštam ti” ili “oprosti mi” su samo reči, koje, ako ne potiču iz srca ne znače baš ništa. Kada odlučimo da nekoga razrešimo greha koji nam je učinio, treba to da uradimo prevashodno sebe radi, jer to što ne oprostimo neće ništa na bolje promeniti, a pritiskaće nas u nekom ćošku duše konstantno.

 

vreme_za_sve

Foto: Listovative

Vreme za sve…

Vreme za rad, za odmor, za prijatelje, obaveze, kuću, šetnju… Svrha mora postojati u svemu i ona nam olakšava da preguramo ono što ne volimo I što nam je teško, ten a šta nam odlazi velika količina energije.

 

novine

Foto: darknewday.com

Obnavljajte prostor, garderobu, unosite svežinu.

Koliko god da živite skromno, ili iz nekog razloga volite da čuvate stare stvari, važno je, s vremena na vreme uneti neku novinu, u vidu nameštaja, odeće, ili pak neke sitnice kao što je novi ram za slike ili sličan predmet, koji će da oplemeni prostor u kojem provodite vreme.

 

dodje_i_prodje

Foto: Pinterest

Suočite se sa nedaćama, jer ništa nije došlo, a da nije prošlo.

Baš tako. Ništa nije došlo, a da nije prošlo. Guranje pod tepih ili okretnje glave, u teškim situacijama neće učiniti da one nestanu, samo će ih uvećati i direktno strovaliti na naša leđa. Što se pre suočimo, pre će proći.

 

zdravlje

Foto: Stuff.co.nz

Jednim okom uvek budno pratite svoje zdravlje.

Ostvarujući svoje ciljeve, radimo to na uštrp svog sna, obroka i odmora. Ako postignemo sve što hoćemo, a za to vreme izgubimo zdravlje, ništa od toga što smo postigli neće imati ni svrhu, a ni smisao. Postoji dosta toga što možemo preventivno da uradimo za sebe, dok nepokolebljivo gazimo napred.

 

životni_tok

Foto: Pinterest

Dozvolite životu da teče i pratite taj tok.

Kaže se ovako: “Život vodi one koji hoće, a vuče oni koji neće”. Dakle, svakako ćete ići u pravcu koji vam je određen, pa zašto taj put ne učiniti lakšim i prijatnijim? Mi smo deo svega što nas okružuje, kao što je to sve deo nas, pa zato opiranje prosto nema svrhe.

Naslovna fotografija: Centar zdravlja