Da li ste se ikada zapitali šta je najčudnije, najbizarnije i najinteresantnije što ste ikada čuli? Na šta ste poslednji put reagovali sa „Vaauuu“!? Neke od stvari koje ćete ovde pročitati, možda će delovati netačno ili neverovatno, ali u pitanju su sasvim provereni podaci. Dakle, ako imate 10 minuta slobodnog vremena, predlaženo da se iznenadite zajedno sa nama.

 

zaba_bik

Foto: The Huffington Post

Žaba bik je zvanično najveća žaba na svetu. Predstavlja poseban specijalitet, mada može biti prilično otrovna ukoliko se ne pripremi na adekvatan način. Da li ste znali da ovo stvorenje nikad ne spava?

 

culo_ukusa

Foto: Zastavki.com

Ljudsko čulo ukusa, u stanju je da registruje, zapamti i prepozna više od 50.000 različitih mirisa.

 

admiral_akbar

Foto: .techinasia.com

Admiral Akbar (Admiral Ackbar) izmišljeni lik iz šestog dela filma „Ratovi zvezda“ (Star Wars), pod nazivom „Povratak džedaja“ (Return of Jedi), nije kostim koji je nosio čovek, već je samo džinovska lutka sa kojom se upravljalo!

 

misle_da_su_krave

Foto: Pinterest

Psihologija kaže da se, istina retko, ali dešava da ljudi pate od takve vrste poremećaja ličnosti, da umisle da su krave. Ovaj poremećaj zaveden je pod nazivom -Boantropija-. Ono što je karakteristično za ovaj poremećaj jeste da oboleli u potpunosti imitiraju život krave.

 

truel

Foto: jiangying.org

Dijalog, u kome dve osobe razmenjuju mišljenja i neslaganja naziva se duel, to svi znamo. Razgovor, koji vode tri osobe, prilikom koga sučeljavaju svoja mišljenja naziva se – truel.

 

ledeno_stipanje

Foto: ncdc.noaa.gov

Stanje u kome se nalazi deo tela pre nego što postane promrzlina, zove se “ledeno štipanje”.

 

spijuniranje

Foto: siliconbeat.com

Južna Koreja, skandalozna i kontraverzna po mnogo čemu, čini se, ovaj put je prevazišla i samu sebe. Naime, ova država ima zvaničan broj na koji je moguće prijaviti svakoga za koga neko smatra da je špijun. To je neka vrsta broja za hitne situacije – 113.

 

sa_zubima

Foto: creaturesinmyhead.com

A sada nešto potpuno neverovatno! Neke vrste puževa imaju čak 14.000 zuba, vrlo oštrih, koji lako mogu da povrede i odraslog čoveka.

 

nma_mostova

Foto: clubpimble.com

Južnoamerička reka Amazon, divlja je, neukrotiva i spada u najduže svetske reke. Dugačka je 6.992 kilometra a, verovali ili ne, duž celog njenog toka ne postoji ni jedan jedini most.

 

pringles

Foto: Medium.com

Svi volimo „Pringles“ čips, zar ne? A da li znate kako se formalno zove oblik ove gricklice? Odgovor je “hiperbolični paraboloid”.

Naslovna fotografija: It’s HD | Animals-Funny-Wallpapers