Bez obzira na horoskopski znak, boju kose i visinu, nivo obrazovanja ili vrstu muzike koju sluša, svaka devojka na ovom svetu jedva čeka trenutak u kome će stajati pred velikim ogledalom, mamom, sestrom i najboljim drugaricama, probajući svoju savršenu venčanicu u kojoj će reći to najvažnije „Da“, u svom životu. Ako i postoji neka koja kaže da je brak ne zanima, to je zato što njen princ iz snova još uvek nije kleknuo ispred nje i pitao je da ostatak života provedu zajedno. Međutim, pre toga, neizostavno je devojačko veče, koje svaka buduća supruga zaslužuje. Za njega su, po difoltu, zadužene sestre, najbolje drugarice i neizostavna buduća kume. E, ovaj tekst je upravo za njih. Drage organizatorke devojačkih večeri, evo 10 stvari na koje nikako ne smete da zaboravite prilikom organizovanja te lude žurke.

 

Foto: thehouseofbachelorette.com

Foto: thehouseofbachelorette.com

Spisak zvanica za devojačko veče.

Možda se čini samo kao usputna stavka, ali je vrlo bitno odrediti ko će biti tu baš te posebne večeri, jer nismo sigurni šta je gore, da li slučajno izostaviti neku važnu glavicu, ili pozvati nekoga koga naša princeza, buduća kraljica, ne želi da vidi dok proslavlja poslednji dan svog devojaštva i slobode.

 

Foto: laplanner.mx

Foto: laplanner.mx

Bilo bi dobro da ona ništa ne posumnja.

Kada utvrdimo brojno stanje, na snagu stupa – diskrecija! Ako ne potpuna, onda makar  na visokom nivou, jer je, po pretpostavci, sve zamišljeno da bude iznenađenje. Unapred postavljena uopštena i diskretna pitanja, provučena kroz priču i tuđe primere, budućoj gospođi, o tome kako ona zamišlja idealno devojačko veče su od esencijalne važnosti, jer hej, to i radimo zbog nje, zar ne?

 

Foto: devojackovece.com

Foto: devojackovece.com

Tematsko veče ili samo spontani lud provod?

U zavisnosti od njenih želja, afiniteta i ukusa, to može biti tematsko veče, ili možda čitav dan, pa i veče, uz poseban izbor lokacija, garderobe, aksesoara, prevoznog sredstva i svega ostalog. Ako je celog života želela da skoči iz aviona, ili da upozna nekog poznatog koji je relativno lako dostupan, ili pak da nauči da jaše, a možda i obiđe neko svoje malo mesto iz mašte, možete se organizovati i na taj način joj prirediti dan i veče koje će pamtiti celog života.

 

Foto: devojackovece.com

Foto: devojackovece.com

Kada?

Ovo je jedno jako važno pitanje, jer bilo da devojačkoj večeri prisustvuju dve, šest ili sedamnaest devojaka, mora svima odgovarati termin, bez kašnjenja i ranijeg odlaska, jer ne želite sigurno da joj uskratite zadovoljstvo svojim kašnjenjem, ranijim odlaskom, ili ne daj bože, iznenadnim nedolaskom! A pre nego što bude odgovaralo svim učesnicama ovog slatkog i zabavnog zločina, morate da obratite pažnju da kraljica večeri, pod pretpostavkom da ne zna šta joj spremate, bude slobodna i da vam slučajno ne odmagli u nepoznatom pravcu, jer u tom slučaju… Džabe ste krečile!

 

Foto: saznajlako.com

Foto: saznajlako.com

Gde i kako?

Čim odredite temu večeri, odgovori na pitanja -gde- i -kako- će se sami namestiti. Ne zaboravite: ovo je njeno veče u potpunosti, ona je zvezda koja blista, pa sve i ako u nečemu baš ne uživate stopostotno, nemojte joj to pokazati, verovatno će u nekom trenutku i ona ushićeno praviti odabire za vaše divno veče, ako ga već niste imali.

 

Foto: hunkstheshow.com

Foto: hunkstheshow.com

Muzika.

Ne treba da vas podsetimo da je -play lista- za to veče MUST HAVE, jer ko je ikad video dobar provod bez muzike, bilo da je puštate preko gramofonske ploče, telefona ili najjačih zvučnika. Neka to budu pretežno drage i vesele pesmice, ne želite valjda da se slavljenica rasplače i pokvari šminku ili raspoloženje.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Pokloni.

Pretpostavka je da je do sada odlično poznajete, pa priprema nekog poklona ne bi trebalo da bude problem. Izbegavajte neka uopštena rešenja i nešto što će brzo potrošiti. Nek to bude poklon prilagođen njoj i njenom ukusu, a opet inovativan i jedinstven, koji će je zauvek podsećati na to bajkovito veče. Pripremite joj svaka po neku sitnicu, a bilo bi lepo da dobije i nešto od svih vas zajedno, kao što je, na primer, kutija sa pismima od svake ponaosob, koju bi otvorila tek sutradan, uz neki dodatni zajednički album, koje će je uvek podsećati na vaše zajedničke ludosti, letovanja, školske dane i provode.

 

Foto: devojackovece.com

Foto: devojackovece.com

Hrana.

Bez obzira da li je buduća mlada mršavica, koja voli sve da proba, ili buca koja se zarekla da neće ništa okusiti kako bi ušla u odabranu venčanicu, potrudite se da na trpezi, pravoj ili improvizovanoj, bude ono što ona voli, bilo slatko ili slano, pa sve i ako to bude podrazumevalo da vi ili vaše mame i bake zarone ruke u testo i filove. Koliko god pazila, neće odoleti onome što je pripremljeno s ljubavlju.

 

Foto: madamebonbon.com.au

Foto: madamebonbon.com.au

Šta god radili – sve slikajte.

Možda nije loša ideja da angažujete profesionalnog fotografa ili prosto nekoga ko voli da slika, a blizak vam je, jer kad su ovakva dešavanja u pitanju, slika nikada nije dovoljno, a opet s druge strane, prateći tok večeri, teško da će i jedna od vas imati vremena da stalno škljoca, bilo aparatom, ili telefonom.

 

Foto: korakdovencanja.rs

Foto: korakdovencanja.rs

Odeća i nakit.

Otavili smo kao poslednje ali nije ništa manje važno. Ako biste da izbegnete uniformisane iste haljine ili iste ukrase za kosu, možda da se setite nekog njenog omiljenog spota, ili grupe, ili možda čak scene iz filma koji vole, pa inspirisane time nađete najbolje rešenje za odeću i nakit. Jer, želećete da to veče bude potpuno originalno ali u svojoj originalnosti i besprekorno, zar ne? I naravno, dobro raspoloženje i puno osmeha, da začini vašoj drugarici jedno od najlepših iznenađenja koje će joj ikada iko prirediti.

Naslovna fotografija: tvcriticism2014.blogspot.com