Rođena je kao ćerka elektroinženjera i domaćice, 17. januara 1922. godine, u malom mestu Ouk Park (Oak Park). Na pitanje ko je ustvari Beti Vajt (Betty White), šta god da kažemo, nećemo pogrešiti, jer je ona istovremeno, glumica, jedna od najpoznatijih komičara današnjice, pisac, voditeljka i pevačica. 2011. godine sa ponosom je ponela titulu najpopularnije i najomiljenije javne ličnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. U Americi nosi i još jedan neformalni epitet „Grandmother we never had“.

 

roditelji

Sa majčine strane uživa grčko i velško poreklo, dok sa očeve strane ima englesko i dansko poreklo. Tokom svoje karijere nominovana je čak 20 puta za Emi (Emmy) nagradu,  aosvojila ih je ukupno 7.

 

producentkinja

Smatra se jednom od prvih producentkinja u Holivudu (Hollywood). 50-ih godina producirala je seriju u kojoj je i sama uzela učešće, što u to vreme baš i nije bio običaj, pa možemo reći da je probila led i utabala put svojoj fantastičnoj karijeri.

 

Pre nego što bilo gde navede da je glumica, najpre istakne da je aktivista koji se bori za prava i zaštitu životinja. Punih 40 godina donira sredstva i dobrovoljnim radom pomaže zoološkom vrtu u Los Anđelesu, a čak je odbila i ulogu u jednom filmu koji je podrazumevao scene brutalnog ponašanja prema životinjama.

 

pravo_ime_beti

Foto: pindosiya.com

Njeno ime nije nadimak. Roditelji su joj upravo dali ime Beti, umesto Elizabet, jer nisu želeli da tokom života stiče nadimke, kao što su Liz, Bei ili Lizi.

 

tviteras

Foto: www.businessinsider.com

Ova moderna baka prepuna energije i života, pored brojnih aktivnosti i zanimacija, takođe je vrlo aktivan korisnik Tvitera i svakodnevno „tvituje“, ačini se i da zna kako da to učini i više nego zanimljivim. Od trenutka kako je napravila nalog, pa u narednih 24 časa, stekla je neverovatnih 118.000 pratilaca.

 

ginis

Foto: Pinterest

Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, kao glumica sa najdužom glumačkom karijerom, koja traje već 77 godina! Svoj 95i rošendan proslavila je radno, na setu snimajući epizodu u kojoj je čak i trčala, a kako kažu, ova glumica nezaustavljive energije, nakon snimanja je otišla na privatnu zabavu, sa najbližim prijateljima.

 

Larry_King_Betty_White

Foto: www.timessquaregossip.com

Nakon smrti svog poslednjeg i ujedno trećeg muža 1981. godine, više se nije udavala. Nastavila je da se brine o njegovo troje dece, koje je imao sa bivšom ženom. Na pitanje slavnog Larija Kinga (Larry King), da li bi se opet udala, odgovorila je da -kada jednom doživiš ono što je najbolje, posle nemaš šta da tražiš-.

 

nema_fejsbuk

Prilikom jednog šoua, izjavila je da nije znala šta je to Fejsbuk, ali kada je shvatila, ustanovila je da joj to izgleda kao veliko gubljenje vremena.

 

debi

Svoju televizijsku karijeru započela je davne 1939. godine, samo tri meseca nakon što je  diplomirala u srednjoj školi.

 

sumski_rendzer

Foto: seriouslyomg.com

U najranijoj mladosti, zbog ljubavi prema životinjama, želela je da postane šumski rendžer, međutim u to doba, ženama nije bilo dozvoljeno da se prijave za obuku.

Naslovna fotografija: www.linkedin.com