Kažu, najbolji su glumci oni koji imaju urođen talenat. Mi smo ipak mišljenja da je dobar glumac sazdan pre svega od jednog posebnog dara, sa kojim se čovek ili rodi ili ne, a to je ona harizma koja ruši i poruši sve pred sobom. Nju ne poseduje svaki umetnik, već samo oni odabrani, oni koji nemaju potrebu da ih svi vole, koji ruše paravane i standarde. Jedna od njih je svakako i ona, Radmila Živković, žena, umetnica i majka.

 

Foto: srbijadanas.com

Foto: srbijadanas.com

Dobitnica prestižnog priznanja „Žanka Stokić“, navodi da nikako ne trpi nerasčišćene odnose, te da voli sve da istera „na čistac“, bilo da se radi o privatnim ili poslovnim relacijama.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Spada u one javne ličnosti koje svoj privatni život nastoje da drže što dalje od ljubopitljivih pogleda svetine, pa zato retko govori o svom životu.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Rođena je u Kruševcu gradu, 14. januara 1953. godine. 

 

Foto: blic.rs

Foto: blic.rs

Ima veliku želju da postane baka pa da, kako sama kaže,radmila živković film

rad„dok još ima snage po Tašu šeta i kuče i unuče“.

 

Foto: sinemanija.com

Foto: sinemanija.com

Kada bismo morali da se odlučimo da li je više i lepše blistala u pozorišnim ili filmskim ulogama, ne bismo mogli tako lako da se opredelimo, ali svakako dve uloge su joj na neki način obeležile karijeru, a to je uloga Živke u pozorišnom komadu „Gospođa ministarka“ i uloga tetka Doke, u jednom od najboljih srpskih filmskih ostvarenja „Zona Zamfirova“.

 

Foto: czkpo.rs

Foto: czkpo.rs

Prijatelji je opisuju kao jednu moćnu ali i krhku ženu, koja ispoljava svoje emocije na prirodan način, kako suze, tako i smeh. Sa Radmilom ste uvek načisto, zajednički je zaključak.

 

Foto: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Onog trenutka kada je dobila ćerku Bojanu, prestalo je da joj bude bitno da se svima dopadne i ona i njen rad, ljubav i pažnju preusmerila je na svoju porodicu, kojom se ponosi najviše na svetu.

 

Foto: alchetron.com

Foto: alchetron.com

Trenutno živi mirno u drugom braku sa Draganom Mihajlovićem, sa kojim nema dece, ali koga smatra svojom podrškom i osloncem.

 

Foto: alo.rs

Foto: alo.rs

Iz prvog braka sa filmskim i televizijskim snimateljem Predragom Bambićem ima ćerku Bojanu, koja je takođe postala glumica, po uzoru na svoju majku.

 

Foto: tracara.com

Foto: tracara.com

Davne 1969. godine, Radmila Živković se popela na tron jugoslovenske lepote, postavši miss Srbije i tadašnje Jugoslavije. Ipak, ljubav prema glumi učinila ju je jednom od najblistavijih zvezda balkanskog glumišta.

Naslovna fotografija: Народно позориште