Setovi čatkica za šminkanje ponekad broje i po 100 raziličitih četkica Mi vam izdvajamo 10 najkorisnijih i najučinkovitijih za blendanje, hajlajtovanje, konturisanje, te ostale delove lica.

Velika četka za puder u prahu ili kamenu: U samo nekoliko poteza, uz pomoć ove četke, možete naneti puder na celo lice. Uz pomoć nje prah se veoma ravnomerno i lako nanosi a celo lice i, po potrebi, dekolte.

1Četka za rumenilo/bronzer: Ima više vrsta četaka za rumenilo. Mogu biti zaobljene, ravnije sečene ili koso sečene. Imaju manji broj dlaka od četke za puder u kamenu, a, ukoliko njome želite precizno da konturišete lice, onda je najbolje imati i jednu sa kupolastim vrhom.

2

Četka za korektor: Ova četka je napravljena od sintetičke dlake, jer se kremasti i tečni proizvodi lakše nanose sintetičkim materijalom. Širine je nokta malog prsta, pljosnata je, a dlake su joj gusto skupljene jedna uz drugu. Ovom četkicom veoma precizno možete prekriti svaku neravninu na koži.

3Četka za nanošenje senke: Ovom četkicom se nanosi bazna senka i važno je da ona bude od prirodne dlake, jer se praškaste senke njome lakše nanose.

4Četkica za blendanje senke: Ova četkica je pogodna za čuveni smokey eyes. Njom se lako blendaju senke i mešaju različite boje.

5Četka za tečni puder: Ovih četaka ima više vrsta, neke su ravno sečene, a neke su kao velike četke za korektor. One su napravljene od sintetike, a nanošenjem pudera uz pomoć njih, postiže se velika prekrivna moć.

1004284_fpx-tif-601x152

Bjuti blender: Ukoliko niste od onih koji tečni puder nanose prstima ili četkom za tečni puder, onda svakako treba da probate bjuti blender. Takođe, sunđerčićem u obliku jajeta se lako setuju kremaste kontur linije ili kremasti hajlajter.

7Kosa čekica: Ovaj tip četkica se koristi, kako za nanošenje kremaste ili kamene senke za obrve, tako i za nanošenje gel ajlajnera. Njome se veoma precizno isrctavaju željene linije.

8Četkica za usne: Ovom četkicom se karmin za usne, kako običan, tako i onaj iz tube, može naneti bez greške. Uz pomoć čvrstog, tankog vrha ove četkice, velike preciznosti, nećete imati zamrljanu liniju oko usana.

9Fen četkica: Ovom četkicom se na najlakši mogući način nanosi hajlajter u prahu ili u kamenu. Takođe, može se koristiti za konturisanje.

10

 

Fotografije: marieclaire.com