Bez obzira na to da li volite da nosite jednostavnu,  šminku za svaki dan ili pak želite glamurozan izgled, maskara je proizvod koji je u svakom slučaju neizbežan. Od onih za volumen, preko onih koje daju “false lash” efekat ili onih koje izdužuju trepavice do maksimuma, predstavljamo vam 10 naj maskara na tržištu.

1. Essence I love extreme

essence i love extremeMaskara za volumen koja sadrži ultra crne pigmente koji intenzivno prelivaju bojom svaku pojedinačnu trepavicu. Velika četkica pruža fantastičan volumen, a može se naći u drogerijama po veoma povoljnoj ceni.

Fotografija preuzeta sa: essence.eu

2. Too faced Better than sex

too faced bettert han sexOvo je jedna od retkih maskara koja ne žrtvuje dužinu za veliki volumen trepavica. Kreira guste, izvijene trepavice, zahvaljujući jedinstvenoj četkici u obliku peščanog sata i formuli koja čini da izgledate kao da nosite veštačke trepavice.

Fotografija preuzeta sa: vogue.co.uk

3. Loreal Voluminous

loreal voluminousJedna od najomiljenijih maskara šminkera širom sveta sa razlogom.  Povećava volumen trepavica do 5 puta, brzo se suši nakon nanošenja i daje pun i dramatičan izgled očima. Ne pravi gromuljice i ne precrtava se na kožu.

Fotografija preuzeta sa: harpersbazaar.com

4. Lancome Hypnose Instant drama

 lancome hypnoseČetkica ove maskare je u obliku slova S , te stiže do svake trepavice i pruža izgled veštačkih trepavica. Pored Definicils ovo je najprodavanija Lancome maskara koja daje intenzivnu crnu boju i pun volumen trepavica.

Fotografija preuzeta sa: vogue.co.uk

5. Benefit They’re real

benefit they'realPodiže, definiše i uvija čak i najmanje trepavice.  Postiže izgled veštačkih trepavica i daje trepavicama “jet black” boju. Jedna They’re real maskara proda se svakih 15 sekundi i jedan je od bestsellera Benefit-a.

Fotografija preuzeta sa: vogue.co.uk

6. Dior Dior show

dior dior showInovativna formula koju je Dior kozmetika uvela, ovoj maskari omogućava da maskara zadržava istu teksturu, gustinu i svežinu od početka do kraja njenog korišćenja. U njenu formulu ubačeni su vitamini koji neguju trepavice i štite ih od oštećenja. XXL četkica omogućava lako i brzo nanošenje i  postizanje se XXL volumena svakim nanošenjem.

Fotografija preuzeta sa: sephora.com

7. Essence Lash princess false lash effect 

essence lash princessRadi se o unapređenoj verziji lash princess volume maskare. Specijalan oblik vlaknaste četkice pruža trepavicama dužinu i dramatičan volumen, kao i efekat veštačkih trepavica. Essence maskare su se pokazale najbolje u odnosu cene i kvaliteta!

Fotografija preuzeta sa: essence.eu

8. Chanel Le volume

chanel le volumeVisoko precizna četkica ove maskare daje instant volumen i bogatu boju u jednom nanosu. Inovativna formula daje trepavicama maksimalan volumen, a “snowflakes” četkica je kombinacija kratkih i dugackih dlačica, te očima pruža “doll eye” izgled.

Fotografija preuzeta sa: chanel.com

9. Maybelline Great lash 

maybelline great lashOva kultna maskara koja se prodaje još od 70-ih godina prošlog veka, ima svoj poznati “lak za korišćenje” savijajući štapić i formulu koja ne pravi gromuljice, ne preslikava se na kožu oko očiju čak posle dugo sati nošenja, a lako se skida.

Fotografija preuzeta sa: harpersbazaar.com

10. YSL Volume effet faux cils

ysl faux cillsNova napredna formula ove maskare ne isušuje maskaru do poslednjeg korišćenja, tako da možete biti sigurni da će se uložen novac isplatiti do poslednje trepavice. Ova maskara ima triple-intensity formulu koja daje intenzivan volumen, intenzivnu boju i intenzivnu negu. U svoju formuli ima B5 vitamin koji ojačava i štiti trepavice.

Fotografija preuzeta sa: thisnext.com

Uvodna fotografija: intothegloss.com