Sve već znate, jer smo vas navikli na redovnu dozu zanimljivosti koje sakupljamo za vas širom sveta, Šokantno, neverovatno, urnebesno, potresno, sami odaberite reakciju, jer je na nama da pribavljamo informacije, a na vama da saznajete, komentarišete, delite i naravno, da uvek dođete po novo sledovanje 10 naj informacija!

 

Foto: imagenesmy.com

Foto: imagenesmy.com

Najskuplja slika nije ni ona koja je izašla iz majstorske kičice Leonarda Da Vinčija, ni Monea, ni Van Goga, već ovo… I košta nestvarnih i nepristojnih 43,8 miliona američkih dolara!

 

Foto: adweek.com

Foto: adweek.com

Nakon što su (konačno) žene iz Saudijske Arabije dobile pravo da polažu vozački ispit i samostalno upravljaju vozilom, čuveni „Ford“ je napravio jedinu moguću reklamu, koja je zadovoljavala potrebe tržišta sa ovog podneblja.

 

Foto: br.pinterest.com

Foto: br.pinterest.com

Ako ste se zapitali ko je ovaj neustrašivi mališan sa kragnom, to je australijska Agama gušter! Bez obzira što njegova veličina ne premašuje 80-ak santimetara, on trči u susret svakom neprijatelju, ne bi li ga zastrašio, i pri tom zaista izgleda urnebesno!

 

Foto: aarp.org

Foto: aarp.org

Pokojni američki predsednik Džon F. Kenedi (John. F. Kennedy) sahranjen je bez mozga, jer se tokom autopsije ovaj organ nekako izgubio!!!

 

Foto: greekmyths-greekmythology.com

Foto: greekmyths-greekmythology.com

Stari Grci su verovali da su ljudske emocije smeštene u jetri a ne u srcu, pa su bogovi zato osudili Prometeja da mu orlovi svaki dan jedu jetru, koja bi se preko noći ponovo obnovila.

 

Foto: enauka.mk

Foto: enauka.mk

Sve do XVIII veka, Britanci su, u cilju kažnjavanja svojeglavih i brbljivih žena koristili metalne kaveze koje su im stavljali na glavu, i koji bi im ostali na glavama sve dok se ne bi promenile na bolje.

 

Foto: amusingplanet.com

Foto: amusingplanet.com

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda jedan od oboda Australije… Nestvarno.

 

Foto: 845-93.ru

Foto: 845-93.ru

Prva kazna za prebrzu vožnju naplaćena je u Sjedinjenim Američkim Državama, na mestu gde je ograničenje brzine bilo 3 km/h, a vozač je „jurio“ skoro 13 km/h! Uhvatio ga je policajac na biciklu, a ovaj događaj odigrao se 1896. godine.

 

Foto: vedgard.com

Foto: vedgard.com

Reke Amazon i Rio Negre, koje su ujedno i dve najduže reke na svetu, sastaju se svojim tokovima, ali se ne mešaju, i to izgleda ovako.

 

Foto: demilked.com

Foto: demilked.com

Nakon što je sasvim slučajno pukao prirodni rezervoar vode u Kini, radnici jedne građevinske firme su okrili statuu Bude uklesanu u kamenu i staru 600 godina, koja je do tog trenutka bila ispod nivoa vode.

Naslovna fotografija: Florida Tech Ad Astra – Florida Institute of Technology