Na večito zagonetno pitanje: kako izgleda raj na Zemlji, mi smo uspeli da damo jedini ispravan odgovor, a to je, ni manje ni više, nego –  Majami! Sunce, plaže, interesantne priče vezane za ovo mesto i neverovatni predeli koje prosto morate obići, samo su neke od čuda koje krije ovaj deo sveta. Uostalom, nemojte nam verovati na reč, već pođite sa nama u obilazak koji ćete, garantujemo, pamtiti celog života. 

Foto: siptravel.me

Foto: siptravel.me

Započinjući priču o Majamiju, njegovim vrućim atrakcijama, rajskim plažama i suncem okupanim danima, moramo naglasiti pre svega, da je ovo jedinstveno mesto na planeti, koje ima potpuno neverovatnu priču o tome kako je nastalo.

Foto: kidzfeed.com

Foto: kidzfeed.com

Samo ime, ovaj grad je dobio po plemenu Indijanaca Majamiji, koji su naseljavali ove prostore pre nekoliko stotina godina.

Foto: oceandrive.com

Foto: oceandrive.com

Kada su se dva zemljoradnika, otac i sin Henri i Čarls Lum, odlučili da kupe komad obradivog zemljišta na prostoru današnjeg Majami Biča, jutro zemlje stajalo je svega 35 centi. Da su se kojim slučajem otac i sin pojavili u današnje vreme, za isto to jutro bi morali da izdvoje 500 miliona američkih dolara.

Foto: theliquidprojects.com

Foto: theliquidprojects.com

Gradsku regiju Majamija, oformio je je jedan preduzetnik sa vizijom i to davne 1915. godine. Ispostavilo se da je imao i te kako dobru viziju.

Foto: oneclass.com

Foto: oneclass.com

Od tada, pa do danas, Majami je postao kultni svetski grad, nezaobilazna turistička destinacija putnika iz celog sveta, sa nekim od najpoznatijih plaža na svetu.Ipak, da ovaj grad nisu samo palme, kokteli, provod i zgodne devojke u šarenim bikinijima, svedoče i neki od izuzetno zanimljivih podataka.

Foto: kreativecruises.com

Foto: kreativecruises.com

Od gusara, koji su često posećivali vode Majamija, te za sobom ostavljali neprocenjivo blago, kako tvrde brojne legende, pa do najmodernije luke koja je projektovana da primi najveće prekookeanske kruzere na svetu, ovaj grad je postao mesto koje godišnje poseti oko 14,5 miliona svetskih turista.

Po čemu je Majami ustvari toliko privlačan?

Foto: nps.gov

Foto: nps.gov

Osim nezaobilaznih prirodnih lepota kojima obiluje, te nacionalnim parkom Everglejds, odnosno jedinim mestom na svetu, gde neki od najstrašnijih živih predatora, krokodili i aligatori, žive i koegzistiraju zajedno, Majami ima i jednu od najboljih turističkih organizacija na svetu.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Naime, ako odlučite da upoznate znamenitosti i kultna mesta ovog grada, na raspolaganju su vam fantastične ture otvorenim autobusima, kako dnevne, tako i noćne, koje zadovoljavaju potrebe i standarde i najzahtevnijih turista, a o njima se možete detaljnije informisati putem sajta https://www.bigbustours.com

Foto: groupon.com

Foto: groupon.com

A ukoliko ste pak više avanturističkog duha i ako vas privlači neistražena i divlja priroda magičnih predela kakve su tajnovite i misteriozne močvare Everglejdsa, svoju glad za ovakvom turističkom avanturom možete utoliti jednosatnim turama, koje pokrivaju prostor od 12 kilometara i dozvoljavaju vam da se približite divljoj flori i fauni ovih predela, kao i da vidite aligatore, krokodile i druge opasne životinje izbliza, i to u njihovom prirodnom staništu.

Foto: greentourism.website

Foto: greentourism.website

Zvuči fantastično, zar ne? E pa, ako ste odlučili da ne propustite ovakvo putovanje, više informacija potražite na sajtu https://airboatineverglades.com/home/

Naslovna fotografija: Wallpaper Abyss – Alpha Coders