Ona je dokaz da na ovom svetu postoje ljudi, koji se ne pokondire čak ni kada ih kralj lično odabere. Imala je samo 7 godina kada ju je aktuelni vladar ove male države u Aziji odredio da bude njegova buduća kraljica. Krunu je dobila sa samo 21-om godinom i čini se da bolju devojku nije mogao da odabere da je učini svojom ženom. Džetsun Pema, kako joj je ime, osim što je najmlađa kraljica na svetu, može da se svrsta i u red najlepših, najskromnijih i najposvećenijih svojoj maloj kraljevini. Ona nema skupe prohteve niti čitavu svitu slugu koja je svuda prati. Nije nedodirljiva i ne nosi „Chanel“ komplete. Ako smo vas zaintrigirali dovoljno, ostanite sa nama i u produžetku saznajte neke neverovatne stvari o ovoj jednostavnoj i divnoj devojci.

 

Umesto na raskošan medeni mesec, zajedno sa suprugom, kraljem koji se zove Džigme Kesar Namgiel Vangčuk, pešačila je širom zemlje i upoznavala se sa svojim podanicima. 

 

Foto: insignia-lb.com

Foto: insignia-lb.com

Pre nego što je došla na tron, kraljica je pohađala Kraljevski Univerzitet u Londonu, gde je studirala međunarodne odnose, psihologiju, umetnost i istoriju. Kraljevski par, između ostalog, spojila je i ljubav prema umetnosti.

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Naširoko je poznata po svom humanitarnom radu, između ostalog i u tamošnjem Crvenom krstu, kao i u asocijaciji obolelih od bubrežnih bolesti.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Mlada kraljica potekla je iz porodice koja nije u krvnom srodstvu sa kraljevskom porodicom, ali joj je veoma bliska.

 

Foto: 2012oscarfashion.blogspot.ro

Foto: 2012oscarfashion.blogspot.ro

Verila se odmah pošto je napunila 21 godinu, a ovaj mladi par prekršio je nekoliko protokola, samim tim što im brak nije ugovoren po rođenju i što su živeli zajedno i pre nego što su stupili u bračne vode.

 

Foto: aol.com

Foto: aol.com

Džetsun je žena koja zaista živi život iz bajke, jer je svog budućeg muža, kralja, upoznala kada je imala samo 7 godina, na zajedničkom porodičnom izletu, kada je on imao 17 godina, i kada je, kao pravi princ klekao pred nju i rekao je da bi želeo da mu baš ona jednog dana bude žena.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Na svojoj svadbi je nosila tradicionalnu nošnju, a DA koje menja ceo život izgovorili su u tvrđavi koja datira iz XVII veka. Iako je u Butanu dozvoljena poligamija, mladi kralj je odlučio da mu Džetsun bude jedina žena.

 

Foto: zimbio.com

Foto: zimbio.com

Budući da je veliki ljubitelj umetnosti, u slobodno vreme ona voli da slika, a ljubav prema umetnosti rodila se dok je studirala u Indiji. Profesori su je opisivali kao potpuno normalnu i čak izraženo skromnu devojku, koja kao da nije znala da će se udati za kralja.

 

Foto: orderofsplendor.blogspot.ro

Foto: orderofsplendor.blogspot.ro

Između ostalog, tečno govori engleski jezik i posvećena je očuvanju prirode i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Prilikom rođenja prvog sina, kralj Butana je rekao za svoju suprugu: „Da, čekao sam izvesno vreme da se oženim, ali nije važno kada ćete se oženiti dok god je u pitanju prava osoba koju ste čekali. A ja sam oženjen pravom osobom.