Kada govorimo o automobilskoj industriji, sve je izvesnije da reč „nemoguće“ odavno više nije u rečniku. Kola koja idu sama, kočnice koje koče same, parkiranje koje se vrši bez vozača, detektovanje opasnosti, samo su delić svakodnevnih inovativnih rešenja koja konstruktori i inženjeri inkorporiraju u nove modele. Ono o čemu danas govorimo, dosetio se južnokorejski konglomerat „Hjundai“ (Hyundai). Rećićemo samo jedno: automobil koji hoda, a o čemu se zapravo radi, saznajte u produžetku.

 

Foto: bgr.in

Foto: bgr.in

„Elevate“ koncept je ustvari polu automobil polu robot, koji sa 4 „noge“ na kojima je po jedan točak može pristupiti bilo kojem terenu, u bilo kakvim uslovima.

 

Foto: pressfrom.info

Foto: pressfrom.info

U Hjundaiju su odlučili da svaki od 4 točka spoje na posebnu nogu koju je moguće istegnuti ili aviti kako bi se savladala prepreka na putu.

 

Foto: vehicledynamicsinternational.com

Foto: vehicledynamicsinternational.com

Potpuna novina je to što se elektromotor nalazi upravo u točkovima, što omogućava kretanje čak i kada jedan ili dva točna ne prijanjaju uz podlogu.

 

Foto: newatlas.com

Foto: newatlas.com

Idejni tvorci ovog vozila kažu da im je kao inspiracija poslužio hod gmizavaca koji je sam po sebi karakterističan. Automobil je u mogućnosti da „preskoči“ zid visok čak 1,5 metar, a ni kanal iste širine ne predstavlja mu veću prepreku.

 

Foto: foxnews.com

Foto: foxnews.com

Takođe, „Elevate“ ima opciju i da skupi opruge na kojima se nalaze točkovi, te da podseća na regularan, istina, futuristički automobil, koji glatko ide autoputem, ili izvlači povređene iz prirodnih katastrofa, kao što su cunami, zemljotres, odron, požar ili poplava, što bi mu bila glavna namena ako bi ušao u serijsku proizvodnju.

 

Foto: pressfrom.info

Foto: pressfrom.info

U zavisnosti od potreba i uslova terena, „Elevate“ može da dostigne razmak među točkovima čak 4,6 metara, a da pri tome sve vreme drži karoseriju i putnike u potpunom balansu u odnosu na tlo.

 

Foto: business.mb.com.ph

Foto: business.mb.com.ph

Glavni konstruktor ovog vozila, David Bajron (David Byron) kaže da su on i njegov tim zamislili korišćenje ovog automobila primarno u humanitarne svrhe, kao i za pristup teškim terenima prevoz hendikepiranih ljudi, dakle sve samo ne za vojne potrebe.

 

Foto: theverge.com

Foto: theverge.com

Ovo vozilo može biti korišćeno u gradskim uslovima, a na otvorenom putu može dostići brzinu od 120 km/h.

 

Foto: plugincars.com

Foto: plugincars.com

Predviđen da se pokreće na električni pogon ima bateriju od 60 kilovatčasova (kW), što bi trebalo da obezbedi domet od 200 kilometara sa jednim punjuenjem, u zavisnosti koji mod rada se koristi i na kom terenu.

 

Foto: cnet.com

Foto: cnet.com

Naučiti automobil da hoda podjednako je teško izvesti, kao što je teško i zamisliti. Konstruktori su na ovom prototipu radili više od 3 godine, a još uvek se radi na poboljšanjima i dodatnim operativnim mogućnostima.

Naslovna fotografija: The Economic Times