Koren reči islam je reč „salam“, što prevedeno na naš jezik znači mir. Procena je da u svetu danas ima oko 2 milijarde muslimana, sledbenika ove vere. Molitva pet puta dnevno, post, davanje milostinje i hodočašće u sveti grad Meku, manje više čini osnovu islama. Islam je monoteistička vera, druga po broju sledbenika na svetu. Ako ste zainteresovani da upoznate jedan novi, gotovo bajkovit svet, pozivamo vas da sednete na ćilim i povezete se sa nama u nezaboravnu avanturu.

 

Foto: tvi.com.pk

Foto: tvi.com.pk

Islam propoveda ubeđenje da je to sveobuhvatna vera, koja je nastala pre svih, a da su Adam, Noje, Abraham, Isus i Mojsije propovednici koji su se pojavljivali kako bi propovedali, svaki iz svog ugla.

 

Foto: susieofarabia.blogspot.com

Foto: susieofarabia.blogspot.com

Ono što je za zapad čuvena Barbika „Barbie“, to je za islamski svet prelepa Fula „Fulla“, lepotica u tradcionalnoj ženskoj islamskoj nošnji sa sve hidžabom.

 

Foto: loonwatch.com

Foto: loonwatch.com

Uprkos svemu, ubeđenjima, dogmama i tvrdnjama o međusobnoj mržnji pripadnika islama i jevrejske zajednice, puno je onih koji su pripadali islamu a izgubili su svoje živote pokušavajući da spreče Jevreje da padnu šaka nacističkim vojnicima tokom Drugog svetskog rata.

 

Foto: apps4024.packet-solution-server39.loan

Foto: apps4024.packet-solution-server39.loan

Islam dozvoljava abortus samo ukoliko je život žene ugrožen, ili ukoliko je fetus, star manje od 4 meseca, plod silovanja koje je žena pretrpela.

 

Foto: istockphoto.com

Foto: istockphoto.com

Indonezija je zemlja sa najvećom populacijom pripadnika islamske vere.

 

Foto: breitbart.com

Foto: breitbart.com

Ako ste mislili da žene koje pripadaju islamskoj veri na plaži nose bikini, niste u pravu. Postoje posebno dizajnirana ženska odela za kupanje, pod nazivom „Burkini“, a koji pokriva čitavo telo osim lica.

 

Foto: thoughtco.com

Foto: thoughtco.com

Zanimljiv podatak kaže, da islam dozvoljava muškarcu da se tri puta razvede od iste žene pre nego što se brak potpuno i za sva vremena poništi.

 

Foto: pravisavjeti.info

Foto: pravisavjeti.info

Islam Bibliju smatra svetim pismom koje su pokvarili ljudi, dok je Kuran tu da ispravi to što je pokvareno.

 

Foto: hal.pet

Foto: hal.pet

Mačke se smatraju obožavanim i posebnim životinjama u islamu, jer ih je prorok Muhamed, kako tvrdi istorijska građa, voleo.

Naslovna fotografija: Wallpaper Abyss – Alpha Coders