Za život možemo reći da je sve, doslovce sve, osim jedna ravna linija. Nagla kočenja, iznenadne turbulencije, pa onda isplanirani juriš ka vrhu, sve to iziskuje strpljenje i savlađivanje onoga što zovemo prepreke i problemi. Jedan mudri starac, odavno je rekao da svaki čovek dobije opterećenja u životu tačno onoliko koliko može da ponese na svojim plećima, ni problem više, ni problem manje. A kada nam se, neminovno, pojavi onaj trenutak u životu kada samo sednemo i kažemo –ne mogu više-, umesto da nastavimo da jadikujemo, treba da se prisetimo sledećeg…

 

izgubiti_dobiti

Foto: churchleaders.com

Umesto da mislimo šta sve možemo eventualno da izgubimo na tom putu ako nastavimo, treba da mislimo šta sve možemo da dobijemo ako odlučimo da ipak ne odustanemo.

 

put_od_zute_cigle

Foto: Clipartkid.com

Ako nismo jasno ucrtali put u svom planu, na koje god mesto da nas odvede ta naša ideja, svakako će biti pogrešno.

 

da_se_bore_za_nas

Foto: Inspiyr.com

Postoje osobe koje vrlo glasno izraze volju da budu deo našeg života, a zatim sednu i sačekaju da im prostremo tepih. E pa ne. Ako hoće da nam se približe, moraće sami da se pomuče i da nađu način da nam priđu.

 

zavisiti_od_sebe

Foto: Twitter

Onog momenta, kada dopustimo da naša sreća i mir zavise isključivo od drugih osoba, možemo biti sigurni da su upravo mir i sreća dve stvari koje nećemo imati u životu, sve dok ne uzmemo upravljač u svoje ruke.

 

briga_macku

Foto: Cattime.com

Kada je čovek svesan svoje prave, unutrašnje vrednosti, dimenzija vrata na koja ulazi nije mu važna. Ili, kako to narod ima običaj da kaže: „Šta briga mačku šta miševi misle o njoj“.

 

vredelo_je

Foto: botherland.com

Dobro bi bilo da, posle deset godina uloženog truda, kada se okrenemo iza sebe, shvatimo da smo živeli život koji smo hteli, a ne na koji smo pristali.

ne_mogu_vise

Foto: Flickr

Svaki put, kada usled neke poteškoće kažemo sebi: „Ja ne mogu više“, upravo to je trenutak kada treba da zapnemo iz petnjih žila i da izguramo do kraja.

stvar_odluke

Foto: bonakey.com

 

Prvi put kada čovek donese pogrešnu odluku vezano za neko pitanje, to može da se smatra greškom. Svaki sledeći put, to se ne zove greška, več je to stvar izbora.

najmanji_koraci

Foto: wallpapercraze.com

 

Dok god pravimo i najsitnije i najsporije korake, dobro je, jer to ipak znači da se krećemo. Kada potpuno stanemo i ukopamo se u mestu, onda smo zaista u problemu.

 

zablistati

Foto: Shutterstock

Jedinstveni trenutak u životu je onaj kada zablistamo. Zato ne treba da nam pada na pamet da to svetlo gasimo, samo zato što se neko iz srednjeg reda požalio da mu ide u oči.

Naslovna fotografija: Entrepreneurship Life