Nekada, tek tamo iza ponoći, u tmini noćnih klubova moglo se uživati u plesu oskudno odevenih atraktivnih devojaka, koji su izvodile oko šipke. Predstavljalo je jedan od najvećih tabua Danas, kontraverzni „pool dance“ smatra se mal’ te ne gimnastičkom disciplinom. Iako na klimavim nogama, ali i dalje je tabu, iako se sve veći broj devojaka odlučuje na treninge upravo oko šipke! Senzualni ples koji navodi na greh, ili gimnastika, istezanje i vežba snage, ostavljamo vama da prosudite…

ples_15

Foto: prettybangkok.com

Kada razgrnemo predrasude, dolazimo do podatka da je ovo izuzetno korisna aktivnost, koja čini celo telo elastičnim i gipkijim, pa samim tim i otpornijim na povrede.

 

ples_14

Foto: home.bt.com

Predstavlja kombinaciju sporta, gimnastike i senzualnog plesa.

 

ples_13

Foto: blog.fitpass.rs

I koliko god osuda javnosti bila još uvek zastupljena povodom plesa na šipci, veliki je broj devojaka koji mašta da se oproba u ovoj disciplini, ali nema hrabrosti da zaista i pokuša.

 

ples_11

Foto: self.com

S obzirom da je ovo veština koja se uči i trenira, nije važno koliko godina imate, da li ste mršavi ili puniji i da li imate pređašnje iskustvo ili niste gipki.

 

ples_10

Foto: babycenter.com

Aktivnost je koja ne smeta trudnicama, baš naprotiv, ukoliko treniraju prilagođeno ostaće gipke i okretne tokom cele trudnoće.

 

ples_7

Foto: yandex.ru

Na negativne opaske kako devojke gole treniraju jer ova disciplina ima za cilj da od žene napravi izazovnu plesačicu, oni koji se profesionalno bave ovim plesom uzvraćaju da gola koža bolje prijanja uz samu šipku, te da obučena, devojka koja trenita sigurno može više da klizi, te da oteža sebi trening.

 

ples_5

Foto: splinternews.com

Ako namerite da se isprobate u ovoj veštini, zaboravite na mazanje tela losionima i uljima, jer ćete kliziti i nećete moći da se zadržite u vazduhu.

 

ples_4

Foto: secretbirdslondon.com

Visina šipke je uglavnom 4 metara a debljina 4,5 santimetra, a sama šipka može biti statična ili rotaciona.

 

ples_3

Foto: kelechnekoff.com

Nikakvo predznanje ili plesno iskustvo nije vam potrebno da biste se bavili ovom vrstom plesa.

 

ples_1

Foto: clutch.ua

Povoljno utiče na ceo organizam, da ne govorimo o čudesnom efektu zatezanja i mršavljenja.

Naslovna fotografija: www.newperspectivesnh.com