Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro (port. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) trenutno igra za Real Madrid. Reprezentativac je i kapetan Portugalije, dobitnik je Zlatne lopte i trostruki je dobitnik FIFA nagrade za fudbalera godine. O njegovim sportskim uspesima sigurno već znate, a tek ponešto o privatnim zanimljivostima iz njegovog života.

Njegovo ime, Ronaldo, veoma je retko u Portugaliji. Dobio ga je po američkom predsedniku Ronaldu Reganu, jer je baš on bio omiljeni glumac Ronaldovog oca.

800px-ronaldo_-_manchester_united_vs_chelseaFudbal je zaigrao u trećoj godini života, a u šestoj je već bio glavni mali fudbaler u školi. Omiljeni tim mu je bio Benfika (Benfica). Spletom okolsnoti, u životu, igrao je za najvećeg rivala tog tima, za Sporting.

800px-cristiano_ronaldo_l_luka_modric_r_-_croatia_vs-_portugal_10th_june_2013Ronaldo je poznat po tome da je znao da se rasplače, onda kada je gubio dok je bio u mlađim kategorijama, onda kada ga je trener izostavio iz ekipe Sportinga, plakao je i dok je igrao za Mančester Junajtid (Manchester United), ali i kad je gubio od Mesija (Messi).

cristiano_ronaldo_2012Darovao je 100 000 funti bolnici koja je uspela da spasi njegovu majku od raka dojke, 2007. godine. Takođe, davao je novac palestinskim školama, dečjim organizacijama, gladnima u Somaliji i Etiopiji, a plaća i troškove lečenja dečaka od 9 godina koji mu je veran fan.

ronaldo_vs-_fc_schalke_04_16854146922Sa sestrom je osnovao CR7 butik (njegovi inicijali i broj dresa), a danas osim u Lisabonu, takva radnja postoji i u Madeiri. Prodaje dizajniranu odeću i obući. Postoji i istoimeni muzej. U muzeju se nalaze trofeji, medalje i retke fotografije.

snimek-obrazovky-2015-02-23-v-11-22-33

Rado je pristao da bude u reklamama, pa je postao marketinška zvezda. Reklamirao je Najke (Nike), donji veš Armani, Tajm Fors (Time Force) satove i još mnogo toga.

Od 2010. voštana figura njegovog lika se nalazi u muzeju Madam Tiso (Madam Tussauds), pored Bekama i Pelea.

ronaldo_ima_svoju_vostanu_figuru_150441_4907_bigNekoliko puta godišnje dobrovoljno daje krv, pa zbog toga na telu nema nijednu tetovažu.

Zabavljao se sa Paris Hilton i Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Irinom Šajk (Irina Shayk) , ruskom manekenkom, ali i drugim lepoticama.

cristiano-ronaldo-irina-shayk-and-cristiano-jr-fifa-ballon-dor-2013

Krisitjano Ronaldo Junior se rodio 3. jula 2010. godine. Ne zna se ko mu je majka, da li nepoznata devojka koja je zatrudnela tokom jednovečernje avanture ili neka druga. Spekuliše se da je majka deteta svakako potpisala ugovor kojim ne sme da otkrije svoj identitet, te predaje starateljstvo Ronaldu.

Ronaldo je bio u Beogradu 2002. godine kada je Sporting igrao protiv Partizana na revanš utakmici Kupa UEFA. Partizan je pobedio u gostima Sporting rezultatom 3:1, dok je u Beogradu rezultat bio 3:3.

Fotke: wikimedia.commons, ronaldo7.net