Ona je uvek izgledala kao da je mrzovoljna i upravo zbog svog izraza je imala milione pratilaca! Poslužila je kao nepresušan izvor inspiracije brojnim šalama i stripovima, njen lik može se naći na majcama, šoljama, privescima, mobilnim aplikacijama… Patuljasta i medena, bila je jedna od najpopularnijih mačaka širom sveta i svakako jedna od najvećih internet senzacija ikada. To je bila čuvena “Grumpy cat” koju ste jedino mogli da obožavate.

 

Foto: zastavki.com

Foto: zastavki.com

Većina ljudi je bila u zabludi, verujući da je „Grumpy cat“ bila muško. Bila je ženka i njena popularnost je otpočela sasvim slučajno stavljanje jedne od njenih najpoznatijih slika na društvene mreže od strane njenih vlasnika, koji nisu očekivali da će im nakon toga ljubimica postati svetska senzacija.

 

Foto: wallpapersafari.com

Foto: wallpapersafari.com

Njeno pravo ime bilo je Tartar sos (bukvalno), a „Grumpy“ (mrzovoljna) je zaradila zbog svog karakterističnog i sad već legendarnog izraza lica.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Od glave do repa posebna, bila je patuljastog rasta i imala je krivi zagrižaj, donji zubići su joj dolazili preko gornjih, otuda i mrzovoljan izraz.

 

Foto: hdwpro.com

Foto: hdwpro.com

Rodila se u aprilu 2012. godine, i od prvog trenutka je redom osvajala srca i pažnju.

 

Foto: pjfitz.com

Foto: pjfitz.com

Kako su puno puta navodili njeni vlasnici, bez obzira na neprikosnoven izraz lica, bila je izuzetno umiljata, volela je da spava na leđima, a više od svega da se igra sa njima.

 

Foto: huffpost.com

Foto: huffpost.com

Kao da je jedan “Grumpy” malo, zvezda među mačkama je imala i brata, koji je takođe bio patuljastog rasta, ali znatno manje zločest a prvi pogled.

 

Foto: grumpycatpictures.blogspot.com

Foto: grumpycatpictures.blogspot.com

Ako neprevaziđenom sarkazmu i nenadmašnoj ironiji kojom je odisalo lice ove mačke dodamo smešne komentare dobijamo idealan recept za zabavu, ali i milione dolara koje je ova maca donela svojoj porodici.

 

Foto: ktar.com

Foto: ktar.com

Ova posebna maca bila je mešanka dugorepe činčile i domaće mace sa šarama, a svoj život provela je u Arizoni (Arizona) u gradu po imenu Moristaun (Morristown).

 

Foto: grunge.com

Foto: grunge.com

Obožavala je da jede tunjevinu, očekivano, ali i kolačiće sa kafom iz “Starbuck”-sa, što baš i nije očekivano.

 

Foto: sprudge.com

Foto: sprudge.com

Na žalost svih onih koji vole mace, a posebno svih onih koji su svakodnevno pratili šta radi ova “nadrndana” mačka mekog srca, “Grumpy” je 14. maja ove godine uginula od problema u urinarnim kanalima. Ostaje sećanje na ovo čudo na četiri šape i lik koji sve i da hoće ne može da izbledi.

Naslovna fotografija: Getwallpapers.com