Poznato je da je celulit simptom modernog doba, a češći je kod žena, jer hormoni imaju bitnu ulogu u njegovom stvaranju. No, sa tim problemom se suočavaju i stručnjaci, lekari i kozmetičari, te postoje brojne metode za njegovo smanjivanje i uklanjanje. Celulit nastaje tako što se gomilaju  masne ćelije u predelu dermisa i hipodermisa, koje, kada porastu, imaju izgled pomorandžine kore, koji nam se nikako ne dopada. Pogledajte 10 tretmana koji su osmišljeni za borbu sa ovim problemom.

celulit1vesticaMehanički piling je tretman kojim se uklanjaju mrtve ćelije, a istovremeno se ubrzava metabolizam, eliminišu toksini, a koža se brže regeneriše. Piling se radi aromatičnim uljima i granulama, a masaža njime traje oko 20 minuta.

Termo ćebe pruža efekat saune. Upotrebom ovog ćebeta se otvaraju pore i izbacuju toksini i slobodni radikali, a cirkulacija se poboljšava. Temperatura treba da bude od 50-70 stepeni.

Limfna drenaža je procedura drenažnim pokretima i pritiscima na određene tačke, čvorove. Time se tečnost koja se nakupila, a puna je masti, soli i toksina, izbacuje.

Detoksikacija je zapravo spoj prethodna tri tretmana, dakle, masaže, drenaže i toplote. Ovakvom kombinacijom, uspešna borba sa celulitom je gotovo izvesna.

Gipsane bermude su oligoesencijalni tretman kojim se vrši detoksikacija. Rezultati su odmah vidljivi, a proveramo ga tako što merimo obim. Međutim, i ovaj tretman je učinkovitiji u kombinaciji sa drugim tretmanima.

Glina je preparat izvađen iz zemlje, ima veliki broj dejstava, jer sadrži razne korisne sastojke, poput oligoelemenata i minerala, algi i vulkanskog pepela. Dobro je provodljiva i visokog je toplotnog kapaciteta.Glina vezuje vlagu, čisti kožu od nagomilane tečnosti, zateže je, pospešuje cirkulaciju i sl. Najbolji efekti se postižu umotavanjem nogu, na koje je prethodno nanešan glina, u foliju, pa u termo ćebe.

Morske alge se koriste u borbi sa celulitom, za detoksikaciju, oslobađanje od nakupljenih mlečnih kiselina i sl. Sadrže vitamin C, pa povećavaju gustinu kolagena koji koži pruža elastičnost.

Kavitacija je neškodljiva metoda, a zovu je liposukcija bez noža. Dokazano smanjuje obime, a naročito brzo deluje u borbi sa vodenim celulitom.

Radiotalasi su nova metoda kojom se uklanjaju i masnoća i celulit. Elektromagnetnim zračenjem se postepeno zagreva tkivo, što utiče na drenažu i detoksikaciju.

Mezoterapija je nehirurški tretman uz pomoć kog se unose aktivni sastojci u mezoderm. Uz pomoć dermarolera, valjka sa sitnim iglama, unose se korisne materije direktno u kožu, čime se ubrzava metabolizam i izbacuju štetne materije.