Zvončići, pahuljice, pokloni, dobro poznate pesmice, praznični ručkovi, topli džemperi, nova praznična reklama za „Koka Kolu“, čuveni koncert u Beču 01. januara, sve su to predznaci da, kako kažu, stiže najveseliji deo godine. Ipak Nova godina nije samo ovo što smo naveli, ima tu i onih čuvenih, uvek sudbonosnih i retko kada realizovanih novogodišnjih odluka, za koje uvek mislimo da baš te godine ima da ih se pridržavamo za navijek. Od „e, ima da smršam“, do „ove godine diplomiram“, preko „ove godine se udajem“ i „more otputovaću tamo ove godine po svaku cenu“, svašta tako sebi obećavamo i odlučujemo. U cilju razonode, odlučili smo da se podsetimo nekih urnebesnih novogodišnjih odluka koje smo tokom godina donosili, a nikad ih se nismo valjano pridržavali.

 

Foto: cookingchanneltv.com

Foto: cookingchanneltv.com

Od danas nema više čokolade, jedem samo jabuke i treniram svakog dana! (01. januara, dan nakon odluke, pola čokoladne torte već nema, a teretana se čini tako daleko…).

 

Foto: fluentu.com

Foto: fluentu.com

Čim prođu praznici bacam se na učenje, moram da položim bar… 1 ispit! (ceo januar prođe ne uze knjigu u ruke, ne može da je nađe ispod sloja novogodišnje prašine).

 

Foto: blogs.unsw.edu.au

Foto: blogs.unsw.edu.au

E, od Nove godine nema više da non stop visim na Instagramu i Fejsbuku… (u roku od par dana na društvenim mrežama više slika i statusa nego ikad pre…).

 

Foto: mindful.org

Foto: mindful.org

Neću više da brinem o prošlosti, neću više da brinem uopšte… (sedi, gleda u daljinu, ozbiljno brine šta će u budućnosti).

 

Foto: jeleeb.com

Foto: jeleeb.com

Nema više kašnjenja kad se dogovorim sa društvom! (veče posle odluke, počinje sa spremanjem za izlazak 5 minuta pre nego što su dogovorili da se nađu).

 

Foto: jacobv.com

Foto: jacobv.com

Prekinuću da se družim sa svima koji me ne ispunjavaju! (dva dana posle odluke sedi u zadimljenom kafiću i gleda u isto društvo kao i pre Nove godine).

 

Foto: dnevnizurnal.com

Foto: dnevnizurnal.com

Ponašaću se odgovornije na poslu! (prvi radni dan posle praznika, kad god ima prilike otvori pasijans ili „Zumu“).

 

Foto: iafrica.com

Foto: iafrica.com

Nema više gubljenja vremena i kafenisanja u nedogled! (sutra uveče kad legne broji, zabroji se koliko je kafa popijeno).

 

Foto: buzzwebzine.fr

Foto: buzzwebzine.fr

Stvarno moram da prestanem da kupujem toliko obuće! (jedva čeka da se otvore radnje stare mekane čizmice su se ofucale…).

 

Foto: emmanuelsblog.com.ng

Foto: emmanuelsblog.com.ng

I na kraju, da zaključimo! Daj Bože da nam loši trenuci u Novoj godini traju koliko i novogodišnje odluke!

Naslovna fotografija: Cris GD In Coffee Spoons