Najslađi zanat, od kako je sveta i veka, koji se prosto lepio za prste, jeste davanje saveta. Psihologija je rekla, a ljudi dokazali da je uvek lakše davati, nego primati savet. Neki mudar čovek je jednom rekao, a kasnije su ga često citirali, da savet treba uvek čuti, ali na kraju treba poslušati sebe, jer sa svojim odlukama živimo mi sami, a ne naši dušebrižni savetodavci. Zato mi sada nećemo da vas savetujemo. Ne, predložićemo vam da primenite 10 koraka kako biste u ovom ludom vremenu otkinuli bar parčence unutrašnjeg mira, samo za sebe. Nije potrebno nikakvo ulaganje, nema komplikovanih formula i odloženog dejstva. Jednostavno, lakoMi smo već probali, sada je na vas red.

 

Foto: meditationbrainwaves.com

Foto: meditationbrainwaves.com

Ne treba vam spa, niti masaža da biste se opustili, dovoljno je da udišete duboko i polako i da pri tom zamišljate nekoga ili nešto što volite: svoju decu, cveće, ljubimca, voljeno biće ili šum talasa koji se razbijaju o obalu.

 

Foto: musicwoodthefilm.com

Foto: musicwoodthefilm.com

Koliko god da su vas okovale poslovne i porodične obaveze, nađite makar 10 minuta u toku dana i prošetajte, ali ne po betonu, već po zemlji. Stupajte na tlo celim stopalom, od pete, ka prstima.

 

Foto: adazing.com

Foto: adazing.com

Radite ono što volite. Bilo da je u pitanju zalivanje biljaka, popodnevna dremka, slušanje muzike, veženje goblena, ili voženje rolera, ugodite sebi, pa makar i na kratko.

 

Foto: themotherhood.com

Foto: themotherhood.com

Posvetite se porodici i prijateljima, jer vreme neumitno teče, a svaki trenutak proveden sa ljudima koje volite i koji vas vole ustvari je dragulj u vašem kovčegu sa blagom.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Osmehnite se, čak i kada nemate baš povoda za smeh. Zdravo je i lepo, a i ako već možemo da biramo bolje jednog dana da u ogledalu ugledamo bore „smejalice“, nego one druge, „ljutilice“.

 

Foto: thequotablecoach.com

Foto: thequotablecoach.com

Vežbajte svoje telo, ali takođe svakodnevno vežbajte i nešto mnogo važnije – razumevanje i strpljenje, jer će vas samo krila te dve discipline lakše i brže nositi kroz život.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

„Sve u svoje vreme“, je poslovica koju se isplati znati. Rano legnite, da biste rano ustali, jer svaki novi dan je dan u kome morate makar za jedan podeok na skali trčati brže ako želite da prestignete sebe od juče.

 

Foto: kubipet.com

Foto: kubipet.com

Neko je jednom rekao da sredina guta izuzetne i od njih pravi prosečne. Međutim uspostavljanje balansa je krucijalno, jer od viška i te kako boli glava, a manjak nikad nikome nije valjao.

 

Foto: wallpaperscraft.com

Foto: wallpaperscraft.com

Pronađite vreme za sopstvenu tišinu, u kojoj ćete poređati svoje misli, koje će samo na miru postati ideje, spremne da ih pretvorite u velike planove, planove koji donose još veće pobede.

 

Foto: eddiefews.com

Foto: eddiefews.com

Samokontrola jedna je od najtežih disciplina ljudskog uma i tela. Kada vam neko neprijatan govori ružne i stvari koje vas dotiču na loš način, zamislite da ste u automobilu, da ste okrenuli ručicu i zatvorili prozor. Dakle, i dalje vidite tu osobu, ali je ne čujete.

Naslovna fotografija: theunboundedspirit.com