U prastara vremena, ljudi su živeli ubeđeni da duh jednostavno može da odšeta iz ljudskog tela, te da bi to sprečili muškarci su ženama vezivali upetljanu grančicu ili travku oko nožnog zgloba, stavljajući joj do znanja da su oni ti koji brinu o njoj. Vremenom, običaj je evoluirao, pa se okrugao predmet, koji nije još bio od plemenitog metala stavljao na prst. Danas, osim što obavezuje na vernost, predstavlja stvar društvenog položaja i materijalnog statusa. Stil jedne žene meri se kroz nakit, vrlo često upravo kroz prsten. Pa stoga, odlučili smo se za 10 unikata, koji će, osim što će vas opominjati na vernost, takođe podsećati i na glamur koji posedujete.

Početak, sredina i kraj, kada je u pitanju luksuzno vereničko prstenje.

1

Foto: AliExpress.com

Po nekim internim anketama, koje su sprovodile draguljarske kuće, drago kamenje koje je u obliku suze, dame sa velikim zadovoljstvom biraju, pre nego bilo koji drugi oblik.

2

Foto: jubiler24h.pl

Dostojan svake kraljevske ruke na svetu.

3

Foto: Pinterest

Pojedini komadi nakita, složićete se, ponekad više podsećaju na umetnička dela, nego samo na prsten.

4

Foto: Pinterest

Dijamanti, nikada ih ne može biti dovoljno…

5

Foto: fashionlady.in

Ekstravagantno, luksuzno i unikatno. Ne bismo dalje dužili.

6

Foto: Pinterest

Luksuzno prstenje koje prekriva ceo prst, a često i deo šake ili drugi prst, otkriva ženu koja ima stila i koja voli da bude primećena.  

7

Foto: StyleVilas.com

Rubin. Možda i najbolji ženin saveznik među dragim kamenjem.

8

Foto: Kenetiks.com

Prsten sa krupnim dragim kamenom, oivičen zlatom, koje je vešto filigranski obrađeno, predstavlja posebno zadovoljstvo na prstu svake dame.

9

Foto: shop.atperrys.com

Crni dijamanti… Postoji li žena koja može da mu odoli?

10

Foto: Alexis Russell

Naslovna fotografija: www.15meta.com