Da bi došao do reputacije akcionog heroja i jednog od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena, prevalio je dugačak i, naglasićemo, težak put. Razočarenja, problemi i padovi od njega su, kako se čini, učinili samo boljeg čoveka, koji se nije odao porocima, niti niskim strastima. Za sebe tvrdi da je suprotnost od opasnih momaka koje često igra kao jedan od najplaćenijih glumaca svih vremena. Ako vam je ovo zagolicalo maštu, čekajte da saznate sve o njegovom životu u produžetku.

 

Foto: parentsdome.com

Foto: parentsdome.com

Puno ime mu je Volter Brus (Walter Bruce Willis) a rođen je na zapadu Nemačke u mestu Idar – Oberštajn, 19. marta 1955. godine.

 

Foto: pinterest.ca

Foto: pinterest.ca

Rođen je kao najstarije dete Marlene i Dejvida Vilisa. Majka mu je bila bankarka, a otac je bio profesionalni vojnik. Vremenom, Brus je dobio dva brata Roberta i Dejvida, a zatim i sestru Florens. Bio je mali kada se cela porodica preselila u Nju Džersi (New Jersey).

 

Foto: kiwireport.com

Foto: kiwireport.com

Tokom perioda srednje škole, njegovi roditelji su se razveli što je ostavilo velike posledice na njega, pa je počeo da muca. Ova govorna mana prestala je tek kada se popeo na pozornicu, koja je, prema njegovim sopstvenim rečima, bila beg od svih problema i materijalnih nedaća kroz koje je prolazio.

 

Foto: mustseecinema.com

Foto: mustseecinema.com

Procenjuje se da današnje bogatstvo Brusa Vilisa iznosi oko 150 miliona američkih dolara, a neki tvrde i da premašuje tu cifru.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Ako ste se pitali koji su njegovi uzori u glumačkom svetu, to su kako on sam otkriva Geri Kuper (Gary Cooper), Robert De Niro (Robert De Niro), Stiv Mekvin (Steve McQueen) i Džon Vejn (John Wayne).

 

Foto: mlimphoto.com

Foto: mlimphoto.com

Jubilarno na svoj 50-i rođendan, izabran je da bude počasni ambasador svog rodnog mesta u Nemačkoj.

 

Foto: starsinformer.com

Foto: starsinformer.com

Interesantan podatak kaže da je odbio svojevremeno da da svoju podršku predsedničkom kandidatu Republikanske stranke Bobu Dolu (Bob Dole), koji je oštro kritikovao njegovu tadašnju suprugu Demi Mur (Demi Moore), povodom njene uloge u filmu „Striptiz“ (Striptease).

 

Foto: orilapolar.com.br

Foto: gorilapolar.com.br

Interesantno je da je upravo Brus Vilis odbio ulogu u legendarnom filmu „Duh“ (Ghost), koja je kasnije pripala Patriku Svejziju. Svojevremeno, Vilis je smatrao da taj film ne bi bitno uticao na njegovu karijeru, te da on ne bi najbolje izneo tu ulogu.

 

 

Foto: programme-tv.net

Foto: programme-tv.net

Malo je poznato da su ulogu Džona Meklejna (John McClane) u čuvenom serijalu filmova „Umri muški“ (Die Hard), odbili i Silvester Stalone i Arnold Švarceneger, pa da je tek onda ponuđena Brusu Vilisu, kome je svakako obeležila karijeru, ali i njegov život, s obzirom da je tokom snimanja jedne scene, Vilis ostao bez 2/3 sluha na svom levom uvetu.

 

Foto: tumblr.com

Foto: tumblr.com

Tokom srednjoškolskih dana, pokazao je talenat prema rvanju, ali nije mogao da mu se posveti zbog niza povreda ramena koje je imao. Zbog loše materijalne situacije svoje porodice radio je kao noćni čuvar u jednoj nuklearki, pa kada mu je kolega poginuo na dužnosti, postao je privatni detektiv, sve dok se nije posvetio glumi, koja se definitivno pokazala kao njegov životni poziv.

Naslovna fotografija: vzglyad.az