Fobije ne biraju… Od paničnih i neobičnih strahova, pate često i slavne ličnosti. Odlučili smo da se zajedno zabavimo, sa 10 najneobičnijih strahova, koje imaju svetske zvezde.

 

Glumica Nikol Kidman, plaši se leptira. Nema posebnog razloga tom strahu, osim što objašnjava da ima nešto jezivo u njima. Ovo stanje može da se definiše kao motefobija, strah od moljaca.

Strah od tuširanja u kadi, koji ima odvod na sredini, ima režiser i glumac Vudi Alen. Pored tuširanja, eksentrični umetnik, plaši se i sunčeve svetlosti i male dece.

Supermodel Tajra Benks, plaši se delfina. Kao devojčica sanjala je da je delfin napada i od tada ima strah prema ovim divnim stvorenjima. Ipak, da nije toliko strašno, dokazala je u svojoj emisiji, za čije je potrebe snimanja, plivala upravo sa delfinima.

Kompozitor Frederik Šopen i pisac Hans Kristijan Andersen su imali isti strah, a to je: da ih ne zakopaju žive! Postoji podatak koji kaže, da je Andersen čak odlazio na spavanje, noseći cedulju sa sobom na kojoj je pisalo da nije mrtav, već samo spava.

Teniser Endi Rodik, panično se plaši zečeva. U prilog tome, koliko njegov strah daleko seže, govori i informacija da je na jednoj uskršnjoj zabavi, najpre pobegao od maskote zeca, a zatim zamolio da se drži, što je moguće dalje od njega.

Legendarni režiser, Alfred Hičkok je imao užasan strah od jaja. Kao drugi najveći strah, navodio je teskobu koju oseti kada vidi policajca, odnosno, uniformisano lice. Od ove fobije pate mnogi, a dokazano je da i životinje agresivnije reaguju, na ljude u uniformama.

Glumica Aleksa Čang, ima strah od maslina. Tvrdi da je razlog tom strahu konzumiranje “malih zelenih čuda”, kako ih je nazvala, sa većom količinom viskija. Nakon nekog vremena ova kombinacija se, po njenoj izjavi, pretvorila doslovce u otrov, što je mladu glumicu navelo da više ne jede masline…

Pevačica Kajli Minog, plaši se ofingera. Kaže da je zastrašuje zvuk koji proizvode vešalice sa odećom, kada ih odlaže u ormar.

Oskarovac Bili Bob Tornton, ima veliki strah od starinskog nameštaja. To je ujedno i razlog zašto nikada ne boravi u hotelima karakterističnog enterijera. Prijatelji se šale na njegov račun, tvrdnjom da su ga verovatno u prošlom životu, tukli starinskom stolicom.

Kristina Riči, popularna Sreda Adams, ima strah od saksijskih biljaka. Ovaj strah poznat je kao botanofobija. Nju zapravo plaše biljke u zatvorenom prostoru.

Uvodna fotografija: www.hitfix.com