I dok je strah jedna od najjačih emocija koja postoji u čoveku, naučnici tvrde da je to ništa drugo do puki hemijski proces u mozgu, do koga dolazi pod određenim okolnotima. Ipak, poznato je da strah ne bira ni mesto, ni vreme, ali ni osobu, i upravo je to ono što ih podseća da su ipak samo obični ljudi, bez obzira na svoj talenat i imetak. Hajde zajedno da se začudimo i malo zabavimo sa 10 najneobičnijih strahova koje imaju holivudske zvezde, kada se kamere pogase.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Glumica Nikol Kidman plaši se leptira! Nema posebnog razloga tom strahu, osim što objašnjava da ima nešto jezivo u njima. Ovo stanje može da se definiše kao motefobija, strah od moljaca.

 

Foto: turbosquid.com

Foto: turbosquid.com

Strah od tuširanja u kadi koji ima odvod na sredini ima režiser i glumac Vudi Alen, koji se pored tuširanja plaši i sunčeve svetlosti i male dece.

 

Foto: fan-made-kaiju.fandom.com

Foto: fan-made-kaiju.fandom.com

Supermodel Tajra Benks plaši se delfina. Kao devojčica sanjala je da je delfin napada i od tada ima strah prema ovim stvorenjima. Ipak, da nije toliko strašno, dokazala je u svojoj emisiji, za čije potrebe snimanja je plivala upravo sa delfinima.

 

Foto: flickr.com

Foto: flickr.com

Kompozitor Frederik Šopen i pisac Hans Kristijan Andersen su imali isti strah a to je da ih ne zakopaju žive! Postoji podatak koji kaže da je Andersen čak odlazio na spavanje noseći cedulju sa sobom na kojoj je pisalo da nije mrtav, već da samo spava.

 

Foto: memecenter.com

Foto: memecenter.com

Teniser Endi Rodik se panično plaši zečeva. U prilog tome koliko njegov strah daleko seže govori i informacija da je na jednoj uskršnjoj zabavi najpre pobegao od maskote zeca, a onda je zamolio da se drži što je moguće dalje od njega.

 

Foto: gettyimages.com

Foto: gettyimages.com

Ekscentrični režiser Alfred Hičkok je imao užasan strah od jaja. Kao drugi najveći strah navodio je teskobu koju oseti kada vidi policajca, odnosno, uniformisano lice.

 

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Glumica Aleksa Čang ima strah od maslina. Navodi da je razlog tom strahu konzumiranje “malih zelenih čuda”, kako ih je nazvala, sa većom količinom viskija. Nakon nekog vremena ova kombinacija se pretvorila, doslovce, u otrov, što je mladu glumicu navelo da više ne jede masline. Maslinofobija!?

 

Foto: letusdiy.org

Foto: letusdiy.org

Pevačica Kajli Minog plaši se ofingera. Kaže da je zastrašuje zvuk koji proizvode vešalice sa odećom kada ih odlaže u ormar.

 

Foto: theglobeandmail.com

Foto: theglobeandmail.com

Oskarovac Bili Bob Tornton ima veliki strah od starinskog nameštaja. To je ujedno i razlog zašto nikada ne boravi u hotelima karakterističnog enterijera. Prijatelji se šale na njegov račun tvrdnjom da su ga verovatno u prošlom životu tukli starinskom stolicom.

 

Foto: inkagames-english.fandom.com

Foto: inkagames-english.fandom.com

Kristina Riči, popularna “Sreda Adams”, ima strah od biljaka u saksijama. Ovaj strah poznat je kao botanofobija. Nju zapravo plaše biljke u zatvorenom prostoru.

Naslovna fotografija: GeekTyrant