Lista koju vam predstavljamo, bila je objavljena u National Geographic magazinu, kao lista najboljih gradova za provod na svetu. I Beograd je na njoj!

Dablin, Irska: U prostoru između Triniti koledža i starog grada, smešten je Templ Bar, najživahniji deo Dablina, prepun noćnih klubova i pabova u kom se nalazi oko 90 različitih lokala. Najstariji pab je The Brazen Head, osnovan 1198. godine, a smešten u blizini Hristove katedrale i fabrike Ginis piva. Džojs ga je spomenuo u svom delu Uliks.
_dablin_

Beograd, Srbija: Iako Beograd nije najlepši evropski grad, njegov noćni život je na zavidnom nivou. Prošetajte kroz distrikt Savamala, postindustrijski prostor prepun lokala ili siđite na neki od splavova na reci.
Beograd

La Paz, Bolivija: Na 3.597 metara nalazi se glavni grad Bolivije, koji postaje hladniji posle zalaska sunca. Tada se stanovnici grada sjate u barove kako bi se zagrejali i razmenili po koju reč. Ne budite stidljivi: ova sofisticirana dama dočekuje svoje goste raširenih ruku.
lapaz

Sao Paulo, Brazil: Izbor je ogroman u ovom senzualnom brazilskom megalopolisu u kom žive stanovnici koji sebe nazivaju Paulistas. Oni ne vode računa u saobraćaju, odlaze do najbližeg sastajališta da bi nešto pojeli i popili s nogu, a onda „Shake it, Baby!“, zaigraju sambu ili bosanovu ili, pak, brazilski treš pank.
saopaolo

San Huan, Portoriko: U ovom gradu stanovnici uživaju i flertuju u barovima smeštenim duž ulice San Sebastijan, a onda znojavi nastave da plešu u tropskim klubovima sa, podrazumeva se, pinjakoladom u ruci.
sanhuan

Goa, Indija: Bez obzira da li biste pre želeli da odete u usamljeni bar ili prepun klub sa celonoćnom zabavom, plaže u ovom gradu će ostvariti vašu fantaziju. Kanal Goe je doživeo svoj vrhunac u vreme hipi pokreta još ’70-ih godina u lokalima smeštenim duž južne zlatne obale. Danas, uprkos zabrani celonoćnog provoda, žurke se nastavljaju jer zabranu niko ne poštuje.
_goa_

Ibica, Španija: Klubovi na Ibici držaće vas budnim do kasno u noć. Počnite sa provodom na disko podijumu prekrivenim penom ili se pridružite zabavi na bazenu pored kabine DJ-a.
ibica

Hjuston, Teksas: Obucite farmerke, nabacite teksaški osmeh i imaćete sjajnu zabavu posle zalaska sunca. Klubovi duž Vašingtonske avenije su vrlo zabavni. Uz to, u ovom gradu postoje odlična pozorišta i džez klubovi. Dakle, Hjuston je grad za svačiji ukus.
hjuston

Solun, Grčka: Sećate li se onih starih grčkih mozaika? Njihov duh je vrlo živ i zdrav u Singru/Valaoritu i Ladadika okruzima, kao i na plažama. Solun ima više kafića po glavi stanovnika nego bilo koji drugi evropski grad.solun

Baku, Azerbejdžan: Talasi novca zarađenog od prodaje nafte, zapljusnuli su obale Bakua i ono što je najbolje ostalo posle talasa je najbolja klupska scena sa ove strane Kavkaza. U klubu Viljem Šekspir, Azerbejdžanci i stranci mogu zajedno da zaigraju na stolovima, a u Konti pabu možete sami sebi da  natočite pivo iz buradi smeštenih iznad vaših stolova.
baku

Izvor: www.travel.nationalgeographic.com

Fotografije: top-10-india.com, wiki, flickr