Jedan od modernih kraljeva glasnog smeha i dobrog raspoloženja. Njegov žuti Mini Moris, mali braon plišani meda bez koga ne polazi na spavanje i konstantne urnebesne nevolje u koje je zapadao kao Mister Bin (Mr. Been), dale su vizuelnoj komediji, koja nije bazirana samo na smešnim monolozima i dijalozima jednu sassvim novu dimenziju. Ovaj moderni Čarli Čaplin, koji je studirao elektrotehnički fakultet, postarao se da, kada se svetla na bini ugase svoj život drži u privatnosti. Ipak, mi smo se domogli nekih interesantnih podataka iz života ovog brilijantnog glumca.

 

muca

Foto: India.com

Verovali ili ne, ima primetnih problema sa mucanjem, pa je to jedan od razloga zašto je akcenat bacio na vizuelne efekte, kao i to što je gotovo u potpunosti povučen od javnosti, osim kada je na filmskom platnu. 

 

etkinson_kola

Foto: oddfuttos.blogspot.com

Pored glume velika strast su mu automobili, pa ne čudi što je kolekcionar modela kao što su Aston Martin, Audi, Honda, a u njegovom voznom parku stoji i jean Meklaren F1. Neretko piše tekstove za pojedine časopise koji su posvećeni automobilizmu.

put_u_keniju

Foto: List25.com

 

Porodično putovanje u Keniju pre 14 godina će, čini se, pamtiti dok je živ. Pilot koji je upravljao avionom u kome su bili on i njegova porodica oneesvestio se tokom leta. Ipak Rouan je uspeo da preuzme komande i avion bezbedno prizemlji.

 

dva_fakulteta

Foto: List25.com

Rođen je 06. januara 1955. godine, a završio je paralelno dva Univerziteta: Oksford (Oxford) i Njukasl (Newcastle). Interesantno je dodati da mu je školski drugar Toni Bler (Tonny Bler), bivši britanski premijer.

 

mister_bin

Foto: youtube

Kako je baš on postao Mister Bin? Sve je počelo dok je pripremao diplomski rad na Oksfordu, pozvali su ga da učstvuje u jednom skeču u pozorišnoj predstavi. Rado je to prihvatio, a lik Mister Bina osmislio je dok je uvežbavao različite facijalne ekspresije pred ogledalom.

 

zazu

Foto: pinterest

Spada u grupu glumaca koji su pozajmili svoj glas likovima iz Diznijevih crtanih ostvarenja. Atkinsonov glas možete čuti svaki put kada odlučite da odgledate Diznijev klasik „Kralj Lavova“ (The Lion King), jr je svoj glass ustupio pametnom i odgovornom Zazuu.

 

mister_vajt

Foto: MrWallpaper.com

Pre nego što je dobio ime koje je obišlo ceo svet u engleskoj humorističkoj seriji, najpre je bio Mister Vajt (Mr. White) i Mister Kolflauer (Mr. Caulflower).

 

kraljica_elizabeta

Foto: promipool.de

Engleska kraljica ga je odlikovala zvanjem viteza, 2013. godine, kao počast za sve što je postigao tokom svoje blistave karijere. Takođe, našao se na listi počasnih zvanica na venčanju princa Čarlsa (Prince Charles) i Kamile Parker (Camilla Parker).

 

cerka

Foto: isitgossip.com

Njegova ćerka Lili (Lily), pojavila se zajedno sa njim u filmu „Mister Binov odmor“ (Mr. Bean’s Holiday). Međutim, gluma nije njen poziv, fokusirala se na karijeru pevačice.

 

zbunjen_sa_zenama

Foto: Uproxx.com

Po njegovim rečima, bio je vrlo zbunjen i tih na prvom sastanku sa bivšom ženom. Kako sam navodi, jedino što je izgovorio tokom večere bilo je: „Dodaj mi kečap, molim te“

Naslovna fotografija: www.slideshare.net