Spadate u ljude kojima je bitno, kako hrana izgleda ali ne volite previše vremena da provodite u kuhinji? Volite iznenađenje u svom tanjiru? Srećni ste kada društvo danima prepričava kakvo je posluženje sinoć bilo kod vas? E, onda je ovo upravo tekst za vas. Malo smo se zanimali na temu kako olakšati i uneti zabavu u kuvanje i spremanje i došli smo do idealnih rešenja kako najbolje upotrebiti ove blesave kuhinjske gedžete, zahvaljujući kojima ni jedan vaš obrok više neće biti stereotipan!

Foto: ebay.co.uk

Foto: ebay.co.uk

Držač za luk. Nešto što će svaka domaćica umeti da ceni, pogotovo ako zna da ga može koristiti kako za luk, tako i za cveklu i krompir, između ostalog.

Foto: ebay.com

Foto: ebay.com

“Levak” za šerpe. Ukoliko vam se smučilo da svaki put kada odlučite da nešto prespete, ustvari prospete, ovo je savršeno rešenje. Lako se koristi, lako se opere, a na prosipanje i kapanje… Zaboravite!

Foto: thekitchenoutlet.com

Foto: thekitchenoutlet.com

Ljuštilica za začinsko bilje. Obožavate svež peršun, ruzmarin i majčinu dušicu, ali nemate ni vremena ni strpljenja za seckanje i ljuštenje? Nema potrebe, evo malog gedžeta, uz pomoć koga će sve biti gotovo za tren oka.

Foto: thethemes.pk

Foto: thethemes.pk

Nož za lubenice. Zbogom klizanju, curenju, rasutim košticama i soku, i palamarima koje smo isekli jer nismo dobro ocenili…

Foto: catch.com.au

Foto: catch.com.au

Pištolj za namaze. Fantastična ideja, odlično realizovana. Možete kombinovati bilo koja dva namaza, jer pištolj sadrži dva odvojena rezervoara koji primaju po 50 ml. Takođe, pištolj ima dva “okidača”, tako da u potpunosti sami dozirate količinu namaza. Sjajno, zar ne?

Foto: williams-sonoma.com

Foto: williams-sonoma.com

Presa za punjenje hamburgera. Uživate u punjenom mesu? E, pa više ne morate da odlazite u restoran ili do kioska sa brzom hranom, sada možete sami sebi da napunite pljeskavicu, kombinujući bilo koje sastojke, a stavljajući meso i nadev u ovu jednostavnu presu.

Foto: baconcamp.org

Foto: baconcamp.org

Presa za slaninu. Nema više ukusne i “zgužvane” slanine, od sad ima samo ukusne…

Foto: finchleykitchens.co.uk

Foto: finchleykitchens.co.uk

Cediljka za šerpe. Najjednostavnije objašnjeno, sva voda ide napolje, sav sadržaj ostaje u šerpi.

Foto: amazon.com

Foto: amazon.com

Limun sprej. Idealan za svo citrusno voće, pogotovo kada poželite da ga iscedite preko salate ili nekog jela.

 

Foto: agazoo.com

Foto: agazoo.com

Pametni nož za puter. Za kraj smo sačuvali pravi gedžet. Nož za puter, koji ima senzor, preko koga koristi vašu telesnu temperaturu za zagrevanje sečiva i lakše sečenje. Pa ne kaže se džabe kao nožem kroz puter.

Naslovna fotografija: pixabay.com