Upoznali ste osobu za koju žarko želite da postane vaš životni saputnik i sve vas zanima vezano za nju? Čime se bavi? Da li je bankar? Poštar? Apotekarka? Agent nekretnina? Ne, nova srodna duša je ni manje ni više nego umetnik!!! Au, na zdravlje. Mi smo mišljenja da bi uz umetnike trebalo da se dobija i uputstvo za njihovu upotrebu, s obzirom da ih i u svojim redovima imamo nekoliko. Dakle, ako ste odlučili da zakotrljate ludi kamen sa vašim umetnikom ili umetnicom, svakako vam neće biti dosadno, uvek će sve biti u bojama i nikada više nećete živeti običnim životom. Mi smo spremili 10 malih kreativnih upozorenja, a na vama je da kažete „da“ ili…

 

Foto: sadanduseless.com

Foto: sadanduseless.com

Upozorenje 1: Umetnik/umetnica je većinu svog vremena ćudljiv poput trudne žene koja je već zagazila u sedmi mesec…

 

Foto: mymodernmet.com

Foto: mymodernmet.com

Upozorenje 2: Umetnik/umetnica je super super čudno stvorenje. U stanju je da ceo dan provede gledajući u list  koji je opao sa drveta ili u vazu koja stoji na ćošku komode a da ne pusti ni glasa.

 

Foto: wetcanvas.com

Foto: wetcanvas.com

Upozorenje 3: Umetnika/umetnicu nikada ne možete da pobedite u iznenađenjima. Oni su puni neočekivanih izjava i dela poput Aladinove lampe.

 

Foto: sillybunt.com

Foto: sillybunt.com

Upozorenje 4: Umetnik/umetnica vam može delovati na prvi pogled kao potpuno ordinarna ličnost, ali su zapravo kompleksni poput atomske fizike ili nuklearne biologije.

 

Foto: madebycorinne.blogspot.com

Foto: madebycorinne.blogspot.com

Upozorenje 5: Ukoliko ste opsesivno čisti i uredni, nakon sudbonosnog da sa vašim umetnikom/umetnicom, svakako vas čeka bolni razlaz, jer oni red jednostavno ne trpe, jer im je „kreativni haos“ jednostavno prioritet.

 

Foto: allposters.com

Foto: allposters.com

Upozorenje 6: Umetnik/umetnica nikada neće biti deo vašeg običnog sveta, jer oni zauvek ostaju u svom nekom, tako reći, paralelnom, svetu.

 

Foto: thefunnyplace.org

Foto: thefunnyplace.org

Upozorenje 7: Umetnik/umetnica nikada ne pokaže aspiracije da postane prekaljeni govornik. Oni se uglavnom izražavaju kroz svoja dela.

 

Foto: artnews.com

Foto: artnews.com

Upozorenje 8: Umetnika/umetnicu nije lako zavesti, jer se razumeju u sve, pa i u anatomiju.

 

Foto: donnadowney.typepad.com

Foto: donnadowney.typepad.com

Upozorenje 9: Umetnik/umetnica skoro pola svog života provode u svom radnom prostoru, studiju ili ateljeu, tako da se bolje priviknite da kafu pijete sami i da se širite sami po krevetu.

 

Foto: wikiart.org

Foto: wikiart.org

Upozorenje 10: Nemojte očekivati od svog umetnika/umetnice, koliko god vas voleli da budete njihova prva ljubav, jer je to umetnost i tu spora nema.

Napomena: Sve gorenavedeno nije stav članova redakcije. Tekst je šaljivog karaktera.

 

Naslovna fotografija: Southeast Asia Globe