Beograd će od 3. do 5. marta biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici. Takmičenja će biti održana u „Kombank areni“ koja će još jednom doživeti transformaciju, najveću do sada.

Otkrivamo vam kako će „Kombank arena“ izgledati za vreme dvoranskog EP u atletici:

Najveća srpska dvorana bila je hram košarke, odbojke, rukometa, futsala, pa i vaterpola…a sada će ugostiti najbolje evropske atletičare.

arena_1

Kada je prošle godine u Beogradu održano Evropsko prvenstvo u vaterpolu, postavljenje bazena trajalo je desetak dana. Ovoga puta biće potrebno znatno više vremena. Pripremni radovi za dvoransko atletsko prvenstvo počeli su odmah posle novogodišnjih praznika, a predviđeno je da sve bude završeno u drugoj polovini februara.

Planirane su velike promene na tribinama. Nivo 100 (najbliži terenima za ekipne sportove) je demontiran, jer će kompletna površina poda od 5.000 metara kvadratnih biti podignuta za 3,5 m, dok će kružna staza za trčanje biti dodatno izdignuta. Iz tog razloga će u nivou 200 (bliže tribine) biti mesta samo za 1.000 gledalaca, dok će publika batletikaiti smeštena na tribinama nivoa 400.

novo 2

U isto vreme održavaće se i po nekoliko takmičenja, tako da se i Radio televizija Srbije priprema za tehnički vrlo komlikovane prenose. Direktni prenosi sa dvoranskog šampionata u atletici obavljaće se sa čak 50 kamera, iz 7 reportažnih kola.

Inače, od borilišta se postavljaju kružna staza dužine 200 metara, središna staza za sprint od 60 metara, zaletišta za skok udalj, troskok, skok uvis, skok motkom, kao i bacalište za kuglu.

novo 1

Ako je suditi po pažnji koju je privukla promocija EP održana prošle godine u centru Beograda, na Terzijama, sedišta „Kombank“ arene će od 3. do 5. marta biti ispunjena do poslednjeg mesta. Cena dnevne ulaznice za bilo koji od tri dana (petak, subota ili nedelja) je 500 dinara.

0009_000108

Sportisti će trenirati u Atletskoj dvorani koja je napravljena 2015. godine na Banjici. Objekat je otvoren 1.marta 2016.godine, kada je održano i prvo veliko takmičenje „Serbian Open Indoor Meeting“.

Dvorana-2

Na prošlom EP u Pragu Ivana Španović je osvojila zlato, a Asmir Kolašinac srebro. Njih dvoje će, uz Mihaila Dudaša, Amelu Terzić i sada predvoditi srpski tim. Kao domaćini i to u trenutku kada nam je atletika u usponu, osim njihovih medalja, imamo pravo da se nadamo i nekom iznenađenju.

Fotografije su preuzete sa sajtova:

  • www.belgrade2017.org
  • www.ass.org.rs
  • www.beograd.rs