Ljudi rođeni u ovom vodenom znaku koji obuhvata topli letnji period, često bivaju opisivani kao duboko intuitivni i sentimentalni. Preciznog su pamćenja, ali su izrazito okrenuti kući, porodici i ljudima koji ih okružuju. Neki, pak tvrde, da su rakovi u svojoj ljubavi izuzetno sebični, te da vole to što partner voli njih. Bilo kako bilo, ako ste rak ili vam je neka draga a bliska osoba rođena u ovom znaku, svako dalje objašnjenje je suvišno. Evo ko je od poznatih rođen u ovom zodijačkom znaku.

 

rembrant

Rembrant Hermenson van Rajn (Rembrandt Harmenszoon van Rijn), rođen je 15. jula 1606. godine, a smatra se najvećim holandskim slikarom svih vremena, kao i jednim od najuticajnijih umetnika Zapadne Evrope XVII veka. Naslikao je oko 350 dela, a imao je svoju slikarsku radionicu u kojoj je podučavao nova pokoljenja. Umro je u Amsterdamu u 63-oj godini života.

 

tom_henks

Foto: ING.com

Tomas Džefri Henks (Thomas Jeffrey Hanks) rodio se 09. jula 1956. godine. Dva puta nagrađivan za svoje maestralne izvedbe različitih filmskih likova, kao što je neponovljivi Forest Gamp (Forest Gump). Karijeru je započeo radeći kao batler u hotelu. Pasionirani je kolekcionar starih pisaćih mašina.

 

diana

Foto: instyle.com

Dajana Frensis Spenser (Diana Frances Spencer), odnosno, onako kako ju je svet upamtio „Lejdi Di“, rođena 01. jula 1961. godine, tragično nastradala 31. avgusta 1997. godine. Bila je princeza celog sveta. Sve što bismo dodatno rekli, bilo bi previše.

 

nikola_tesla

Foto: howstuffworks.tumblr.com

Nikola Tesla rošen je u mestu Smiljanu 10. jula 1856. godine, a umro u Njujorku 7. januara 1943. godine. Srpski um koji je celoj planeti upalio svetlo i naučnik koji je iza sebe ostavio više od 700 patenata.

 

djordjo_armani

Foto: India Today

Đorđo Armani (Giorgio Armani) rođen je 11. jula 1934. godine u malom gradu Pjaćenci. Zvanično najbolji italijanski modni kreator koji je „težak“ 7,2 milijarde američkih dolara. Modni mag, koji je prvi zabranio anoreksičnim manekenkama da nose njegove modele, kako bi ih podstakao na zdrav život. 

 

robin_vilijams

Foto: AnatomicalAndrogyny – DeviantArt

Robin Maklorin Vilijams (Robin McLaurin Williams), još jedan neponovljivi rak, rodio se 21. jula 1951. godine. Pored glume bavio se i „stand – up“ komedijom i bio jedan od najboljih komičara ikada. Najpoznatiji duh iz lampe. Kada je preminuo 11. avgusta 2014. godine, ispraćen je replikom iz crtanog filma „Aladin“ (Aladdin): „Genie, you’re free“ (duše, slobodan si).

 

herman_hese

Foto: safiqreti.wordpress.com

1

Herman Hese (Herman Hesse), rođen 02. jula 1877. godine i postao jedan od najvećih nemačkih pisaca, a bavio se takođe poezijom i slikarstvom. 1946. godine dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Umro je u snu u svojoj 85-oj godini, 09. avgusta 1962. godine.

 

pjer_karden

Foto: Luxuo

Pjer Karden (Piere Cardin), rođen je 02. jula 1922. godine. Još jedan modni virtuoz, rođen u znaku raka, gaji stav da odeća nisu samo komadi tkanine, već da je to psihološki, filozofski i sociološki pojam koji definiše ljude. 

 

nelson_mandela

Foto: One

Nelson Rolilala Mandela (Nelson Rolihlahla Mandela), rođen je 18. jula 1918. godine, a svet ga je zapamtio kao prvog demokratskog predsednika Južne Afrike, kao i velikog borca za ljudska prava crnaca. Po struci je bio advokat, a umro je u 95-oj godini od infekcije pluća, u svojoj kući, okružen porodicom, 05. decembra 2013. godine.

garibaldi

Foto: Hotel-R

Đuzepe Garibaldi (Giuseppe Garibaldi), 04. jul 1807. godine. Bio je italijanski revolucionar, a borio se za ujedinjenje Italije. Istoričari ga opisuju kao harizmatičnog lidera, koji je umeo lepo i primamljivo da se obraća širokim narodnim masama i da ih okuplja. Smatra se da bez njega ujedinjenje Italije ne bi bilo moguće. Umro je 1882. godine.

Naslovna fotografija: One HD Wallpaper Pictures Backgrounds FREE Download