Kada govorimo o modi, važno je imati u vidu da sve podleže promeni, te da ono što dobije epitet neprolaznog, to znači da je i te kako preživelo oštar zub vremena. Ženske frizure su veoma škakljiva tema, ali u moru osušenih krajeva koja štrče, frcokla koje vise, lokni koje zaklanjaju, šiški koje se naziru i dugačkih pletenica, mi smo izdvojili 10 neprolaznih frizura, koje su nekada bile i više nego popularne, koje su danas moderne i koje će čak i naše unuke rado praviti.  

brizit_bardo

Foto: notonlytwenty.com

Dobro poznati zlatni talasi koji razbarušeno padaju preko ramena… Neprolazna frizura u stilu nezaboravne Brižit Bardo.

dugačka_kosa

Foto: cheatsheet.com

Dugačka, ravna, negovana kosa, ravno ošišana nikada neće izaći iz mode.

Foto: thecelebritytalk.com

Foto: thecelebritytalk.com

Talentovana i harizmatična Džejmi Li Kertis (eng. Jamie Lee Curtis) idealan je primer kako žena može, na ipak jedan ženstveni način, da nosi frizuru koja pristaje muškarcima. Hrabro i smelo.

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Frizura koja je bila jako popularna 90-ih godina prošlog veka, a žena kojoj je možda i najbolje pristajala bila je upravo ljupka Dženifer Aniston (Jenifer Aniston).

Foto: volosyana.ru

Foto: volosyana.ru

Konjski rep. Ovo je frizura koja ne poznaje vremenska, kulturna, nacionalna, niti bilo kakva druga ograničenja. Kosu možete vezati na ovakav način kada pođete na trening ili na neki kulturni prijem. Traje oduvek i trajaće zauvek.

kovrdžava kosa

Foto: Pinterest

Lepršave, neukrotive prirodne lokne, koje ličnosti daju poseban šarm. Ponosna vlasnica upravo takvih, nezamenljiva Džulija Roberts.

merlin_monro_frizura

Foto: Pinterest

Njena čuvena plava kratka kosa sa uvojcima našla je svoje mesto na zvezdanom nebu i čest je izbor žena koje drže do sebe.

Svaka žena je u nekom periodu svog života bar jednom bila ovako ošišana, zar ne?

Foto: samozazene.com

Foto: samozazene.com

Šarmantna, ekstravagantna, prkosi zemljinoj teži, sjajna i otmena, njeno veličanstvo – punđa!

Foto: goodhousekeeping.com

Foto: goodhousekeeping.com

Za kraj, nešto zaista posebno. Na prvi pogled neobavezno, ali senzualno, zavodljivo i uvek moderno. Tako je to nosila ona, vanserijska Sofija Loren (Sophia Loren).

Naslovna fotografija: yelp.com