Jedna od najvećih planetarnih dilema modernog doba glasi upravo ovako: Koka kola – da ili ne? I dok je zagovornici zdravog života zaobilaze u širokom luku, to je bez konkurencije najprodavanije bezalkoholno piće na celom svetu, već decenijama unazad. O njenom tajnom receptu se samo nagađa, mada niko ne spori da izaziva blagi osećaj zavisnosti. Sa mehurićima jeste lepše i slađe, ali po kojoj ceni? U međuvremenu, dok se dileme i kontraverze množe, mi smo malo istraživali i otkrili za šta je sve Koka kola više nego korisna i koje to komplikovane situacije će vam baš ovaj napitak rešiti i to u svega nekoliko kapi. Ostanite sa nama i iznenadite se kad vidite šta popularna „Koca“ sve može.

Foto: 9viralz.com

Foto: 9viralz.com

Pokazala se kao idealno sredstvo za čišćenje branika od zapekle prljavštine i masnoće.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Svetla na kolima će prosto pogledati nakon što ih operete i ispolirate upravo uz pomoć ovog bezalkoholnog pića.

Foto: tipmom.com

Foto: tipmom.com

Zagorelo dno šerpe? Ništta zato, sipajte Koka kolu toliko da prekrije zagoretinu i pustite da provri, a zatim je operite. Kao rezultat, postavićete sebi pitanje – je l ovo moja šerpa?

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Korisno je znati da, ukoliko se nađete na mestu manjeg požara, a nemate pri ruci vodu, goruće pitanje možete rešiti tako što promućkate flašu sa Koka kolom i kipući mlaz usmerite ka izvoru vatre.

Foto: essentialbaby.com.au

Foto: essentialbaby.com.au

Takođe, idealna je za otpušavanje zapušenih cevi. Potrebno je sadržaj cele flaše od 2 litra usuti u cevovod, pustiti da odstoji, a zatim sipati veću količinu vode.

Foto: dev.shareably.net

Foto: dev.shareably.net

Ukoliko ste rešili sad odmah, bez odlaska kod frizera da posvetlite kosu, možete to uraditi tako što ćete je natopiti ovim sokom punim mehurića, malo sačekati, a zatim dobro isprati. Na rezultatu bi svaki frizer pozavideo.

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

U nedostatku adekvatnih pesticida, voće i povrće će biti zaštićeno ako ga isprskate Koka kolom.

Foto: catfly.com

Foto: catfly.com

Ujed komarca, pauka, pa čak i meduze može da se tretira Koka kolom, tako da smanji otok, svrab i crvenilo. Potrebno je natopiti gazu ili maramicu sokom i staviti na mesto ujeda dok tečnost ne ispari, a zatim blago isprati mlakom vodom.

Foto: emlii.com

Foto: emlii.com

Takođe, uklanjanje krvavih fleka je moguće. Na zaprljano mesto potrebno je sipati Koka kolu i pustiti neko vreme da odstoji, nakon čega se to parče tkanine pere regularno sa ostalim vešom u mašini ili na ruke. Domaćice tvrde da fleke nestaju kao da nikada nisu ni postojale.

Foto: reshareable.tv

Foto: reshareable.tv

Dojadio vam je zarđali alat koji širi ružan miris? Ništa zato, skupite alatke na gomilu u neki plastičan sud, prekrijte ga Koka kolom i pustite da odstoji preko noći. Kada ga budete izvadili iz tečnosti, imaćete utisak da je potpuno novi alat pred vama.

Naslovna fotografija: Vorply