Pre svega i bez obzira što ih volimo bezgranično, moramo uvek imati na umu da su oni pravi predatori, pogotovo kada dođe vreme ručka. Tada svi maniri i obziri nestaju, oni postaju prekaljeni lovci, pa dok lavovi u Africi love antilope, ovi naši malci love šnicle, ukusne sosove iz konzervica, opojne granule, ali i ručkove iz naših tanjira. Da su spram svoje veličine najproždrljivije životinje svog carstva, potvrdiće vam svaki homo sapiens, koji svoj životni prostor deli sa mačkom. Kad je mačeći obrok u pitanju tu jednostavno nema šale, a ako ne verujete, probajte ovoj maloj zveri da zakinete na količini ili još gore, večeri, recimo. Sa srećom, mi ćemo to posmatrati ipak sa bezbedne udaljenosti, shvatićete zašto.

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Pih, pojma nema, uz tu šolju bele kafe bi joj bolje išla jedna živa teleća šnicla, al’ žena, šta ona zna, vidi ovo, kolačić i to sa mrvicama čokolade, a kuka na celulit…

 

Foto: pinterest.com

Šta?!?!?!?! Kako to misliš “sendvič nije za tebe, skloni se”, pa za koga je onda? Za tebe? Vidi bre koliki si, a vidi mene, jedva se za sto uhvatim, nemaš ni srca ni duše, e najedi se žderonjo jedan!

Foto: pets.webmd.com

Foto: pets.webmd.com

Da jedem polako jer je skupo? Ne bih ti ja dao dve pare za to, bolje idi kupi nešto ljudski da se jede, neko mesište, a ne da mi poturaš to, kako se zove, kavijar, nešto… Stvarno nemaš ukusa ni malo.

 

Foto: funnycatspicture.blogspot.rs

Foto: funnycatspicture.blogspot.rs

Je l’ vidiš ti kako se ja mučim i kako živim pored njih, a pazi, izašli jutros i kažu mi da budem dobar… Uveliko prošlo podne, činija za hranu naravno prazna, njih ni od korova, noga od stolice je bezukusna, zavese i stoljnjak isto, kupatilo puno neke hemije, frižider zamandaljen, i šta mi preostaje nego ovo njeno bodljikavo zelje…

 

Foto: juxtapost.com

Foto: juxtapost.com

E, ovo je pravi nedeljni porodični ručak, svima pune činije, svi jedu, ćute i niko nikome ne smeta.

 

Foto: funny-pics.biz

Foto: funny-pics.biz

Pa šta ako je puno tih nitrata ukusno je i tačka. Uostalom, kad ništa ne spremaš kuvano a ukusno, mora suva ‘rana!

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Na pitanje da li mu je bar malo žao što je svima upropastio doručak i što zbog njega niko nije mogao da jede, odgovor je bio jedini moguć:

 

 

Foto: cavemancircus.com

Foto: cavemancircus.com

I opet pica sa kulenom iako sam ti STOTINU puta rekao nemoj tu da naručuješ, ljuto Bog te tvoj, posle popijem litar vode!!! E zapamtiću ti ovo! (za sebe, tiho: samo izuj patike ima da izgrizem do đona sve, ma i đon ću da ti sažvaćem)

 

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Ovo će gostima da posluži sada… Hm, čudno izgleda, bolje da ja probam, greota da neko pokvari stomak…

 

Foto: catbreedselector.com

Foto: catbreedselector.com

Ista užina kao i juče, ovo stvarno nema smisla, da mi ostatke kao da sam pas i još kaže “prijatno”… 

 

Foto: catbox.com.au

Foto: catbox.com.au

 Ova ilustracija je došla kao gratis, u želji da objasnimo da “daj šta daš” proždrljivost kod mačaka počinje da se razvija u najranijem detinjstvu.

Naslovna fotografija: PetCareRx