Iscrpljujući treninzi u teretani, besomučno trčanje i prazan tanjir, nisu jedine stvari koje dovode do dobre linije. Mada nismo svesni, u toku dana radimo niz stvari koje nam i te kako troše kalorije i zatežu telo. Dakle, bez odlaska na trening, dnevno je moguće izgubiti čak 2400 kalorija. Kako? Saznajte u produžetku.

 

igranje

Foto: mossiling.ru

Igranje na neklizajućoj podlozi u trajanju od 10-ak minuta može vam odneti čak 50, do 60 kalorija.

 

neprospavana_noc

Foto: ArabianNinja – DeviantArt

Neprospavana noć bez fizičke aktivnosti, čini da organizam ostane bez čak 160 kalorija. To naravno nije preporučljiv način, kao i uznemirenost koja čini da se sagori čak 350 kalorija, ali nije loše znati, ako se već iznerviramo ili ne prospavamo noć.

 

po_zemlji

Foto: www.huffingtonpost.com

Ako možete da birate, da li da hodate po tvrdoj zemlji ili po trotoaru, predlažemo tvrdu zemlju, jer se na taj način gubi 7% više kalorija nego kada se korača po asvaltu.

 

smeh

Foto: No.1 Free Wallpapers

Smeh, u zavisnosti koliko je intenzivan i dug, osim što, kako kažu, produžava život, sagoreva od 30 kalorija pa na više. Osrednji smeh od 10 minuta tera nas da izgubimo 20 kalorija.

 

pevanje_pod_tusem

Foto: www.youtube.com

Pevanje pod tušem, u zavisnosti koliko je glasno sagoreva oko 20-ak kalorija. Takođe, treba dodati da trominutno pranje zuba troši 10 kalorija.

 

guranje_kolica

Foto: thelala.com

Guranje kolica sa namirnicama, između polica sa robom u prodavnici u trajanju od pola sata, odneće nam čitavih 100 kalorija. Naravno, brojka zavisi od opterećenja koje guramo i od vremena koje provedemo u toj aktivnosti.

zvakanje_zvake

Foto: www.ebaumsworld.com

Sat vremena žvakanja žvake sagoreva 10-ak kalorija, a sat vremena dopisivanja preko telefona iziskuje gubitak od 40 kalorija. Ako uz te aktivnosti odlučite da popušite cigaru, to će vam odneti dodatnih 10 kalorija.

hladna_prostorija

Foto: comfortinstitute.org

Opšti savet poručuje da se više kalorija gubi sedeći u hladnom, nego u zagrejanom prostoru. Takođe, ako u svoj obrok uključite i celer, sagorećete više kalorija nego što ih uneete u sebe.

 

setnja_psa

Foto: Zastavki.com

U proseku, 30-ominutna šetnja psa dovodi do sagorevanja 100-tinak kalorija. Ako nakon šetnje sat vremena budete sedeli uz televizor, naravno bez grickalica i slatkiša, na gledanje filma može da vam ode preko 60 kalorija.

 

seks_sagoreva_kalorije

Foto: thewhitewords.wordpress.com

Tokom 25 minuta aktivnog sexa, procenjeno je da se gubi oko 200 kalorija. Ako se nakon toga budete grlili sa partnerom još sat vremena u proseku, izgubićete dodatnih 70 kalorija.

Naslovna fotografija: Pinterest