Svaka reč koju bismo iskoristili da je opišemo, umanjila bi njen ljudski i umetnički značaj. Beogradska dama o kojoj će se svakako još mnogo godina govoriti. Uz Gagu Nikolića činila je ono nešto posebno, čega više definitivno nema, bar ne u Beogradu. Milena Dravić, žena, glumica, prijatelj i umetnik, ostaće večno upamćena kao jedna od filmskih diva koje je nezaborav odlučio da sačuva. Mi smo na naš način rešili da joj odamo poštu, uz veliku zahvalnost i obećanje da je ni u vremenu koje dolazi nećemo zaboraviti. Usvakom slučaju, ponovo je sa svojim voljenim Draganom, na nekom, nadamo se, lepšem mestu.

 

Foto: blic.rs

Foto: blic.rs

Rođena je u srcu Beograda, na Dorćolu, 05. oktobra 1940. godine, tačno preko puta crkve Svetog Aleksandra Nevskog. Završila je Osnovnu školu „Janko Veselinović“, a zatim i Prvu mušku gimnaziju.

 

Foto: blic.rs

Foto: blic.rs

Rođena je kao ćerka profesionalnog fudbalera i domaćice koja je imala izuzetno lep glas i afinitet za pevanje. Neretko je sama Milena isticala da joj je tokom školovanja, ali i karijere majčino mišljenje bilo veoma važno.

 

Foto: mojenaselje.com

Foto: mojenaselje.com

Da je rođena da bude velika glumica, prva je shvatila njena tetka, koja je roditelje nagovorila da je upišu na balet, te se Milena jedno kratko vreme čak bavila i manekenstvom.

 

Foto: noizz.rs

Foto: noizz.rs

Najpoznatije kolege iz njene klase svakako su Petar Kralj i Olivera Katarina.

 

Foto: espreso.rs

Foto: espreso.rs

Zbog čestih snimanja koje je imala, mnogo je putovala te izostajala sa fakulteta, zbog čega je sa istog izbačena 70-ih godina. Nakon nekog vremena, kada je postala poznata dobila je ponudu da se vrati, ali je nije prihvatila.

 

Foto: mojtv.net

Foto: mojtv.net

Na vrhuncu svoje karijere, dobila je, kako je sama navela, „pristojnu“ ponudu od čuvenog američkog Playboy-a, ali ju je odbila, jer je nije zanimalo da gradi karijeru u Holivudu.

 

Foto: folder39.com

Foto: folder39.com

Malo je poznato da se 2006. godine borila i izborila sa karcinomom dojke, u čemu joj je nesebično pomogao njen suprug Gaga Nikolić.

 

Foto: gloria.rs

Foto: gloria.rs

Komšije su je upamtile kao damu starog kova, vanvremensku divu i velikog čoveka koja je uvek bila ljubazna sa svima bez obzira na slavu koaj je stekla. Ističu da se uvek zanimala iskreno za njihovo zdravlje i da je uvek imala za svakoga lepu reč.

 

Foto: blic.rs

Foto: blic.rs

Minut ćutanja za talenat koji se ne meri rečima…

 

Foto: draganlekovic.me

Foto: draganlekovic.me

I za ljubav koja je skovana ne samo za jedan život…

Naslovna fotografija: hr.n1info.co9m