Londonski lav koji je ove godine ušao u petu deceniju svog života. Ono što je interesantno jeste podatak da je jedan od retkih akcionih glumaca koji svoje zahtevne scene izvodi sam, bez dublera, bilo da je u pitanju borba “prsa u prsa” ili skakanje iz helikoptera na visini od skoro 1.000 metara iznad centra Los Anđelesa. Ako vas zanimaju dodatni zanimljivi detalji iz života ovog lepotana, ostanite sa nama i saznajte čime se bavio pre nego što je postao jedan od najboljih akcionih glumaca svih vremena.

 

Foto: contactmusic.com

Foto: contactmusic.com

Možda po malo očekivano, a možda i začuđujuće, jedan od trenutno najpopularnijih glumaca Holivuda ni malo ne uživa u medijskoj pažnji. Čak naprotiv, trudi se da svoj privatni život drži podalje od znatiželjnih medija. Inače, obožava da hoda bos po kući.  

 

Foto: deltondoucet.com

Foto: deltondoucet.com

Ono što je zanimljivo jeste i činjenica da je ovaj glumac pravi šahovski majstor. Prilikom jednog intervjua napomenuo je da voli da igra šah sa režiserom Gaj Ričijem, kome često uzima novac nakon što ga pobedi.

Foto: thecelebritycastle.com

Foto: thecelebritycastle.com

Često je sebe na filmskim setovima dovodio u opasnost, pa ne čudi podatak da mu je malo falilo da scena koju je snimio za film “Plaćenici” (The Expendables) bude i poslednja. Avion u kome je snimao scenu i iz koga je praktično visio kako bi ispunio zamisao reditelja, nakon dugog letenja ostao je bez goriva, ali na Džejsonovu sreću, uspeo je da uspešno prizemlji avion.

 

Foto: fanpop.com

Foto: fanpop.com

Osim redovnih treninga snage, od malena je trenirao karate, kik – boks i džiu – džicu.

 

Foto: jconline.ne10.uol.com.br

Foto: jconline.ne10.uol.com.br

Prvi među svetskim plejbojima Hju Hefner (Hugh Hefner) jednom prilikom je zahtevao da poznatog glumca izbace iz vile, jer nije hteo da pozira go sa devojkama. Pojavio se u bade mantilu koji nije hteo da skine za potrebe slikanja, što je Hefnera vidno iznerviralo.

 

Foto: starschanges.com

Foto: starschanges.com

Rođen je u skromnoj londonskoj porodici. Njegov otac Beri Stetam (Barry Statham) bio je ulični prodavac i pevač u barovima, a majka Ilejn (Eileen) je bia plesačica. Jedan od najpoznatijih akcionih glumaca Holivuda visok je svega 175,8 santimetara.

 

Foto: coolspotters.com

Foto: coolspotters.com

Poznat kao adrenalinski ovisnik, ali i ljubitelj izuzetno brze vožnje, vlasnik je Lambordžinijevog modela “Murcielago LP640” sa V12 motorom, koji može da razvije brzinu od neverovatnih 630 konjskih snaga.

 

Foto: sportskeeda.com

Foto: sportskeeda.com

U periodu od 1978. godine pa sve do 1983. godine aktivno je igrao fudbal, a čak 12 godina je proveo u britanskom nacionalnom plivačkom timu, a vremenom je učestvovao na brojnim takmičenjima u skokovima u vodu sa 3 i 10 metara.

 

Foto: whoppersbunker.com

Foto: whoppersbunker.com

Osim što je pasionirani vozač, takođe ima još jedan hobi koji obožava, a to je ronjenje i u tome je veoma dobar.

 

Foto: krauserpua.com

Foto: krauserpua.com

Iako nije imao baš puno izbora, ovaj samouki glumac je poželeo nešto više nego što bi mu doneo život da je ostao da pomaže svom ocu u prodaji jeftinih parfema i bižuterije. Ipak, da iver ne pada daleko od klade potvrđuje i činjenica da je ipak muzikalan na oca, pa pored brata koji svira gitaru i oca koji peva, Džejson jako lepo ume da svira bubnjeve.

Naslovna fotografija: wall.alphacoders.com