Tigrove i lavlje kože kao trofeji, slonove kljove za koje ljudi basnoslovne pare daju, medveđe glave i rogovi jelena koji se skupljaju da se vidi ko je bolji lovac, preparirane ptice kao ukras, ajkulina peraja zbog supe, krzno od činčile za bunde, koža krokodila za tašne i cipele, 300 i kusur životinjskih vrsta kojih više nema samo u poslednjih 100 godina, što zbog krivolova, što zbog klimatskih promena koje je čovek izazvao. Kao što vidimo, na žalost, razlog za ubistvo životinje uvek postoji. Mi ovom prilikom nećemo iznositi nikakve detalje, podatke, niti statistike. Nećemo ni nabrajati vrste kojih više nema. Jednostavno ćemo se ćutke priključiti akciji za zaštitu životinja od krivolova. Nije važno da li lete, gamižu, plivaju ili hodaju, imaju pravo na život kao i svako od nas. Mislite o tome.

krivolov_1

Foto: takepart.com

Ulovljena sabljarka, iako je na snazi zakon o zabrani ribolova zbog naglog smanjenja broja jedinki…

 

krivolov_2

Foto: mizands.ga

Stotine mladih krokodila ubijeno u znak odmazde za jednu ljudsku žrtvu…

 

krivolov_3

Foto: pages.drexel.edu

Iz nekih razloga, zbog neke svrhe, sa nekim ciljem… Jedino što je izvesno, jeste da njih više nema…

 

krivolov_4

Foto: artsandculture.google.com

Rendžer u jednom od afričkih nacionalnih parkova, žali za slonom koji je stradao zbog svojih kljova. Samo zbog svojih kljova…

 

krivolov_5

Foto: curiator.com

Istom prilikom, rendžeri su odlučili da pošalju jasnu i stravičnu poruku da su sve ovo nekada bile zdrave i životinje, ubijene radi zarade na tržištu slonovače.

 

krivolov_6

Foto: egokaiesi.wordpress.com

Ovo nisu veštačke kože…

 

krivolov_7

Foto: birdlife.org

Jedno od opravdanja onih koji ubijaju životinje jeste da to čine jer štite svoja polja od štetočina. Ne može šteta biti tolika pa da mora životom da se plati, zar ne?

krivolov_8

Foto: oceancrusaders.org

Ajkule se masovno love i ubijaju samo i jedino kako bi se iskoristilo njihovo peraje za supu. Setite se ove slike sledeći put kada u kineskom restoranu poručite supu od perraja ajkule…

 

krivolov_9

Foto: 987thecoast.com

Nije ubijen u samoodbrani, niti zato što je bio star ili bolestan…

 

krivolov_10

Foto: heartforanimals.com

Trofej, kažu…

 

krivolov_11

Foto: pinterest.com

Ugašen život i zabeležen na slici, koja je osvanula na društvenim mrežama u svrhu pohvale…

Naslovna fotografija: BBN Community