Zadovoljni zbog ovog poklona u vidu prolećnih dana i prvih toplih zraka sunca ove godine, a na krilima dobrog raspoloženja, odlučili smo da sastavimo listu nekih zanimljivih podataka iz svakodnevnog života i na taj način se podsetimo da je moderan čovek zaista okružen čudima, bez obzira što ih ne vidi. Dakle, nije potrebno da putujete čak u Oz ili Nedođiju, samo pročitajte naš tekst do kraja, shvatićete da je Zemlja čuda sada i ovde.

 

Foto: newsweek.com

Foto: newsweek.com

Ljudski mozak, pored brojnih funkcija koje konstantno obavlja, takođe se bavi i kontinuiranim predviđanjem šta će naš sagovornik sledeće reći ili uraditi.

 

Foto: polymersolutions.com

Foto: polymersolutions.com

Nakon ispitivanja koje je sprovedeno u Americi, iznet je zaključak da prosečan javni bazen u toku sezone u sebi sadrži oko 80 litara ljudskog urina.

 

Foto: earthbyanna.com

Foto: earthbyanna.com

Svakodnevno se, za potrebe izrade toalet papira u svetu poseče oko 27.000 stabala!

 

Foto: nature.com

Foto: nature.com

U Venecueli postoji mesto poznato po čak 1,2 miliona udara gromova godišnje. Ovo mesto iz milošte je prozvano „večna oluja“.

 

Foto: steptohealth.com

Foto: steptohealth.com

Nemate poverenja u ispravnost vode sa česme pa kupujete isključivo flaširanu? Dobro bi bilo da znate da 40% vode koja se prodaje kao flaširana je ustvari ništa drugo do upakovana česmovača!

 

Foto: jurnalul.ro

Foto: jurnalul.ro

Kada ženka vilinskog konjica odluči da ignoriše mužjaka koji želi da se pari sa njom, ona se jednostavno pravi da je mrtva!

 

Foto: ekokutak.zivotinje.rs

Foto: ekokutak.zivotinje.rs

Ako ste videli ovo dobroćudno stvorenje i pomislili da je u pitanju fotomontaža, nije. Pred vama je životinja koja se zove „saiga“ antilopa i smatra se ugroženom vrstom.

 

Foto: nyc.streetsblog.org

Foto: nyc.streetsblog.org

Ako ste mislili da je kod nas teško naći parking mesto, dobro je da znate da u Njujorku prosečan vozač godišnje potroši čak 100 sati kako bi pronašao parking mesto.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Naučnici tvrde da mozak slona, kada ugleda čoveka reaguje identično kao što ljudski mozak reaguje kada vidi male životinje. Znači, ljudi su slonovima slatki i simpatični.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Da li ste znali da postoje takozvane „lampe prijateljstva“? Prodaju se u paru i jedna stoji kod vas a druga kod osobe koju volite. Svaki put kada dodirnete svoju lampu, druga će promeniti boju, pa će ta osoba na taj način znati da mislite na nju, ili obrnuto.

Naslovna fotografija: vox.com