Tokom svoje duge i plodonosne karijere, ovaj Oskarovac, obrazovan na čuvenom američkom Harvardu, tumačio je likove tajnog agenta, negativca sa dva lica iz čuvene sage o Betmenu, policajca koji je na neverovatne načine uspevao da ulovi prestupnike. Bio je i naučnik, koji se borio sa vulkanom u sred Los Anđelesa. Ogroman glumački talenat pokazao se kao urođen, a otkrio ga je tek nakon što je diplomirao na temu američke književnosti. Unikat Holivuda vrlo specifičnog karaktera. Kada mu se ne dopadne postavljeno pitanje tokom intervjua, on jednostavno odgovori ćutanjem, ili ga čak i prekine.

 

patuljak_ljutko

Foto: screencrush.com

Još dok je bio u tinejdžerskom dobu, zbog mrzovolje koju je ispoljavao, dobio je nadimak po Ljutku, jednom od čuvenih 7 patuljaka (Grumpy). Takav karakter je nastavio da ga prati, pa nije nešto preterano popularan među kolegama, mada rado ističu njegove druge kvalitete.

 

ne_voli_novinare_2

Foto: mashable.com

Predstavnici „sedme sile“, smatraju ga pravom noćnom morom kada treba da urade intervju sa njim, jer nije od onih koji vole da pričaju puno u javnosti. Na pitanja o filmu, uglavnom daje sažete i koncizne odgovore, a kad mu neko postavi pitanje koje se tiče privatnog života, istog trenutka prekida intervju, jer svoju privatnost čuva vrlo pažljivo od očiju javnosti.

 

ljudi_u_crnom

Foto: marieclaire.com.tw

Bio je na ivici da odbije ulogu u filmu „Ljudi u crnom“ (Man in black), zato što mu se, nakon prvog čitanja, svenario nije dopao. Ipak, nakon ubeđivanja Stivena Spilberga (Steven Spielberg) uz obećanje da će korigovati scenario prihvatio i time povukao odličan potez u svojoj karijeri.

 

oskar_za_begunca

Foto: YouTube

Godina 1993. donela mu je Oskara i to za ulogu u filmu „Begunac“ (The Fugitive), u kome je tumačio lik dovitljivog i intuitivnog federalnog policajca, uz brilijantnog Harisona Forda (Harisson Ford).

 

polo

Foto: luxus.welt.de

Slobodno vreme vrlo rado troši tako što igra polo, a vatreni je navijač NBA tima San Antonio „Sparsi“ (San Antonio Spurs), koji potiče iz njegovog rodnog Teksasa (Texas).

 

specifican

Foto: cheatsheet.com

Kolege koje su sarađivale sa njim opisuju ga kao specifičnu ličnost i kao onoga “koji je uvek najpametniji”, u kom god društvu da se nalazi.

 

viktorija

Foto: thehomecompanyomaha.com

Jedna jedina vest koju je svojevoljno objavio, a da se tiče njegovog života, bila je rođenje malene Viktorije (Victoria) 1991. godine. Međutim, kada su mediji pokušali da izvuku još pojedinosti o novopridošloj ćerkici, prestao je da pruža bilo kakve informacije.

 

teksas

Foto: pinthisstar.com

Rođen je 15. septembra 1946. godine u malom teksaškom gradiću po imenu San Sabi (San Saba). Njegova majka, Lusil Mari (Lucille Mary), koja je obavljala posao policajca bila mu je vrlo privržena i posvećivala mu je svu moguću pažnju, dok je njegov otac Klajd (Clyde) radio teške fizičke poslove na naftnim bušotinama i za razliku od majke, deviza njegovog roditeljstva bila je –batina iz raja izađe-.

 

citat_pretposlednje

Foto: mashable.com

„Život je bolji učitelj od bilo koje škole ili akademije. Naravno, uz preduslov da posedujete nešto talenta, jer ako ga nemate, ne vredi ni 20 godina školovanja“ – javno je jednom prilikom izjavio, povodom pitanja kako komentariše glumačku scenu.

 

menja_svenario

Foto: Pinterest

Poznt je po tome što vrlo često menja scenario koji dobije, te ga prilagođava svojim mogućnostima i potrebama. To je, čini se, ustupak koji režiseri moraju da pretrpe ukoliko žele da se u njihovom filmu pojavi ova glumačka zvezda, čiji honorar po ulozi broji čak 8 cifara!