Izgledaju kao da će da vas ujedu, izgrebu, sapletu, ili odvedu ko zna gde. Davno je prošlo vreme Dorotinih crvenih cipelica koje su vodile u Oz. Za većinu od ovih modela, kada vidite, pomislite: „Zar bi neko ovo zaista obuo na svoju nogu“??? Međutim, kada prođe prvi šok, nerazumevanje i pokušaj da shvatite gde idu prsti a gde peta, jednostavno morate da odate jedno veliko priznanje na ideji i kreativnosti, pa čak i hrabrosti onih, koji su svoje zamisli pretočili u obuću. Ili bar u ono što bi trebalo da podseća na cipele. Najčudnije nastupaju sada…

Divlji, divlji zapad…

1

Foto: opusteno.rs

Kao što se nišani sa praćkom u ruci, nišani se i sa praćkom na nogama…

2

Foto: City Magazine

3

Foto: ispodduge.wordpress.com

Napomena: predviđeno samo za žene koje u rezervi imaju još jedan par nogu, za slučaj da dožive nezgodu na ovim nestabilnim cipelama. 

Dok god se ne otope na sred ulice, što se nas tiče, baš su šik.

4

Foto: Pinterest

Konkretno nas više podsećaju na neke moderne sprave za mučenje, nego za cipele koje bismo ponele na crveni tepih, no dobro, o ukusima nema rasprave. 

5

Foto: Pinterest

Mrtva je trka između sveobuhvatnih patika i ovih crnih plišanih cipela sa pozamašnom pozadinom…

6

Foto: YouTube

Prednji deo je sigurno od šlaga. Ili od neke pene, možda za brijanje. Ali više od toga, fascinantnija je štikla, za koju je i te kako potrebna hrabrost.

7

Foto: Pinterest

Posebnu pažnju su nam privukle ove baletanke sa štiklom. Da nas, kojim slučajem posećuju Marsovci, Marsovčanke bi se verovatno tukle, pogotovo oko drugog i trećeg modela sa slike.

8

Foto: mycolorfashion.com

Što se kandže tiče, nadamo se samo da je bezbedno zakrivljena. Ove pantalone/patike nisu praktične u seoskim sredinama gde je još uvek aktuelan običaj izuvanja kad se ulazi u kuću, a potkovice mogu da prođu samo ako su nove. 

10

Foto: Toxel.com

Izgleda kao da su napravljene od isprepletanih rezanaca za supu. A onda opet… Može biti i neka vrsta konca, konopca. U svakom slučaju, ostaje misterija.  

11

Foto: Pinterest

Naslovna fotografija: www.catholic.org