Previše odeće: Jedne farmerke su sasvim okej, više pari nema poentu. Nećete ih obući. Fokusirajte se na laganu garderobu. Svečane noćne haljine, isto tako, nisu potrebne. Na kraju ćete, zbog vrućine, noćni izlazak provesti u haljini u kojoj, maltene, idete na plažu.

_japanke_

Više od dve knjige: Čitanje na plaži je kul, naravno, ali nećete stići da iščitate kofer pun knjiga. Jedna knjiga, eventualno dve, sasvim je dovoljno.

_knjiga_

Posteljina: Posteljinu ćete dobiti u kom god smeštaju da se zateknete (osim na kampovanju, naravno). Čista je. Sigurno vam neće dati posteljinu prethodnih gostiju, ne paranoišite.

Peškir za plažu je sasvim dovoljan ukoliko idete u hotel, a najverovatnije i u privatni smeštaj. Imajte u vidu da peškiri zaista zauzimaju previše prostora u koferu. _peskirihotel_

Kompletan sadržaj novčanika: Sva nepotrebna dokumenta, tipa busplus kartica, kartica sa sniženjima za metro, ili bilo šta tog tipa, ostavite kod kuće. Ponesite jedan najosnovniji dokument (ukoliko je to pasoš, lična karta vam ne treba) i karticu sa koje skidate novac. Zdravstvena knjižica neće igrati nikakvu ulogu ukoliko vam se nešto desi, pa stoga, platite putno osiguranje.

Kofer samo za cipele: Japanke i sandale su ono što vam treba. Uklopite ih uz garderobu koju nosite, nije vam neophodno 10 pari. Ponesite i jedan par patika. Ali, razmislite da li su vam potrebne cipele na štiklu. Ako baš jesu, jedan par je dovoljan.

_stikle_

Gedžeti: Ne preterujte sa nošenjem gedžeta, mobilni koji hvata wi-fi, sasvim je dovoljan. Kad smo kod tehnike, mini fen da, ali razmislite da li je pegla za kosu nešto bez čega ne možete.

Prepun neseser šminke: Ne preterujte. Na moru nećete koristi puder, čim malo pocrnite. Nje vam potrebno 20 senki, dovoljne su dve koje najviše koristite. Isto važi i za ostale delove mejkapa. Budemo realni, od šminke vam najviše treba vodootporna maskara.

_home_

Tona hrane: Da li zaista mislite da ćete uštedeti ukoliko iz Srbije ponesete ulje i brašno? Nećete. Ok je poneti poneku konzervu, ali pun kofer hrane vas izlaže riziku plaćanja kazne na carini, a suštinski sve te namirnice možete kupiti u lokalnom marketu.

Fotografije: Flickr