Da baš tako, po običaju, zanimljivo. Podaci do kojih nije lako doći, naučne činjenice, tajne prirode, fascinantne priče. Svega toga, pa i nešto više, možete naći u našoj rubrici zanimljivosti na koju smo vas navikli. Ako mislite da ste do sada nailazili na genijalna saznanja, vežite se, jer smo se ovaj put zaista spremili da premašimo sva vaša očekivanja!

 

Foto: ozanimals.com

Foto: ozanimals.com

Ako ne volite zmije, guštere a ni komarce, onda je definitivno Island idealno mesto za vas, jer tamo ne obitavaju nikakvi gmizavci!

 

Foto: actaturcica.com

Foto: actaturcica.com

Astronomi kažu da ukoliko bi Sunce ovog časa prestalo da sija, nama na Zemlji bi bilo potrebno čak 8 minuta da toga postanemo svesni, jer je toliko potrebno svetlosti sa Sunca da doputuje do naše planete.

 

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Ako vidite albatrosa koji mirno leti, znajte da postoji velika mogućnost da on zapravo spava, jer su to ptice koje su u stanju da lete u snu i to brzinom od 40 km/h.

 

Foto: dpreview.com

Foto: dpreview.com

Kada je 1912. godine ukradena čuvena Da Vinčijeva Mona Liza i tom prilikom bio saslušavan i slavni Pablo Pikaso, prevaranti širom sveta su prodali čak 6 kopija slavne Đokonde po ceni originalne slike!

 

Foto: thewomenmenadore.info

Foto: thewomenmenadore.info

Iako je dobro poznato da ljudski mozak prerađuje sve impulse pa i bol, sam mozak nije u stanju da oseti nikakav bol, jer u sebi ne sadrži receptore za isti, pa je zato moguće vršiti operaciju glave a da je pacijent budan, bez dejstva anestezije!

 

Foto: fotkamipisem.blogspot.com

Foto: fotkamipisem.blogspot.com

Ako naiđete na šarenog daždevnjaka, pripazite da ga ne nagazite, jer će u tom slučaju ispusiti tako visok i jak krik, da od tog zvuka možete istog trenutka ogluveti.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Nije istina da muški rod ne zna kakve su to porođajne muke, jer mužjak morskog konjica je taj koji na svet donosi porod, a ne ženka.

 

Foto: healthline.com

Foto: healthline.com

Ako se trudite da saznate koje voće sadrži najviši procenat proteina, da znate da je to svakako… Avokado! 

 

Foto: mb.ntdin.tv

Foto: mb.ntdin.tv

„Juriš kao bez glave“ zapravo nije samo metafora, jer je postojala kokoška po imenu Majk (Mike) koja je čak 18 meseci živela bez glave!!!

 

Foto: inventorspot.com

Foto: inventorspot.com

Birajte koju muziku slušate, jer se ritam kucanja vašeg srca prilagođava ritmu muzike koju ste ste pustili.

Naslovna fotografija: 7-Themes.com