Modni trendovi i oni koji ih diktiraju su uglavnom samo u prolazu. Ono što je večito i trajno jeste stil, prefinjen i nezamenljiv, koji je u današnje vreme uglavnom retka pojava. Neizostavno ga prati kvalitet. Bez obzira što nove linije parfema permanentno preplavljuju tržište, postoje one mirisne note, koje sa razlogom nose epitet neprolaznih…

chanel_no_5

Chanel No. 5

I pored toga što je napravljen 20-ih godina prošlog veka i danas predstavlja simbol prefinjenog stila. Ovaj skladni parfem, specifično jakog i ženstvenog mirisa, proslavile su zvezde poput Merilin Monro.Choc_de_Cardin

Choc de Cardin Pierre Cardin

Ženski parfem iz 1981. godine, koji pleni svojim visokim, a nenametljivim mirisnim notama.

CK_one

CK One by Calvin Klein

Poput Živanšijeve Organze, još jedan “mlad” parfem koji je nastao 90-ih, ali ništa manje upečatljiv. Sa razlogom spada u one uniseks parfeme, koje probate jednom i koristite zauvek.

LAir_du_Temps

L’Air Du Temps by Nina Ricci

Nežan i blagi ženski parfem, nastao je 1948. godine, a njegove mirisne note sandalovine, gardenije i mošusa, dovedene su u apsolutni balans.

Givenchy_Organza

Organza Givenchy

Ovaj parfem bi se najbolje mogao opisati kao mističan spoj prodornosti, prefinjenosti i senzualnosti. Napravljen je 1996. godine, a ni posle dve decenije nije otišao u zaborav.

Guerlain_Shalimar

Shalimar by Guerlain

Specifičan je po činjenici da je nedugo nakon lansiranja 1921. bio i zabranjen. U sebi nosi savršeno pomešane mirise limuna, irisa, vanile, čak i tamjana.

eau_de_joy_jean_patou

Eau de Joy by Jean Patou

Osmišljen 30-ih godina prošlog veka, kao pravi veteran nadživeo je mnoge trendseterske mirise. Mogli bismo ga opisati kao klasiku u bočici, čija nota opija mirisima cimeta i jasmina.

angel

Angel by Thierry Mugler

Originalna verzija u pakovanju oblika zvezde, pojavila se 1992. godine. Pored inovativnog dizajna bočice, sam parfem u sebi sadrži note čokolade i karamele.

Yves_Saint_Laurent-Opium

Opium by YSL

Sa razlogom na listi neprolaznih. Rođen 1977. godine i danas je, noseći u sebi amber i lovorov list, na samom vrhu liste želja mnogih žena širom sveta.

christian_dior_cherie

Miss Dior Chérie

Iako „najmlađi“ na listi, ovaj dugotrajan i blag miris koji se neodoljivo vezuje za telo i odeću, svakako će naći put do žena kojima je suptilnost na prvom mestu.

Fotografje: beautifulcanvas.blogspot