Mitologija kaže da je Eros bio bog zavođenja, strasti, požude i izvorne ljubavi. Kada je jedna lepa Italijanka, 28. oktobra 1963. godine, na svet donela dečaka, verovatno nije ni bila svesna da će on postati jedan od najlepših muškaraca ikada i jedan od najtalentovanijih pevača, takođe ikada. Rođeni Rimljanin, škorpion u horoskopu, planetarno popularni kantautor, ponos svoje zemlje, koji je svoju privatnost uspeo da sačuva od ljubopitljivih pogleda cele planete. Dame i gospodo, njegovo muzičko veličanstvo, Eros Ramacoti.

 

Foto: italymagazine.com

Foto: italymagazine.com

Eros Valter Lučano Ramacoti (Eros Walter Luciano Ramazzotti) je još kao dete iskazao ljubav prema fudbalu, ali i muzici, pa je sa svojim rođenim bratom Markom (Marco) osnovao mali bend, koji je u početku izvodio i prerađivao pesme poznatih pevača tog doba.

 

Foto: pinterest.com.mx

Foto: pinterest.com.mx

„Okvir za moje pesme je moj život, pišem u pesmama ono što osećam. Pesme su uvek odraz života koji vodimo, emocija i nada“, istakao je jednom prilikom popularni pevač.

 

Foto: maridacaterini.it

Foto: maridacaterini.it

U dečačkim danima, jedan od hobija mu je bila gluma, ali je svim snagama sanjao o bavljenju muzikom. 1981. godine donosi hrabru odluku da se prijavi na takmičenje, koje potom i osvaja. Upravo ta pobeda omogućila mu je prvi zvaničan ugovor sa izdavačkom kućom.

 

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Nakon odluke da se preseli u Milano 1982. godine, izdaje prvi singl pod imenom „Ad un amico“. Dve godine kasnije, Erosov san postaje realnost, te nastupa na čuvenom „Sanremo“ festivalu, posle čega je postao svetski poznata zvezda.   

 

Foto: armlur.am

Foto: armlur.am

Njegovo bogatstvo danas se meri u milionima američkih dolara, što ga čini jednog od najbogatijih pevača današnjice.

 

Foto: bettermost.net

Foto: bettermost.net

U slobodno vreme rado gleda fudbal i Formulu 1. Kako navodi, uzori su mu bili Pol Njumen (Paul Newman) i Džejms Din (James Dean).

 

Foto: amazon.com

Foto: amazon.com

Tokom skoro 3 decenije duge karijere, prodao je preko 40 miliona kompakt diskova.

 

Foto: welt.de

Foto: welt.de

Iza sebe je ostavio brak sa švajcarskim fotomodelom Mišel Hunciker (Michelle Hunziker), koju je smatrao najvećom ljubavi svog života. Razvod mu je teško pao, pogotovo što je ćerka Aurora ostala da živi sa majkom. 2014. godine, Eros se ponovo oženio i po njegovim rečima, taj brak je lep i stabilan.  

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Otkrio je da mu je otac bio velika podrška tokom njegovih prvih koraka ka svetu muzike, te da je ohrabren, počeo da svira gitaru sa samo 7 godina. Da nije sve išlo glatko, govori i podatak da je prilikom prvog konkursa na prestižnu muzičku akademiju u Rimu odbijen, jer ga niko nije poznavao.

 

Foto: pianetanotizie.it

Foto: pianetanotizie.it

Za sebe kaže da je umereno strog roditelj i da se trudi da ćerki uvek da dobar savet, ali i da je zadrži van svega onoga što velika popularnost nosi sa sobom. Mi bismo dodali da je zaprepašćujuće skroman i jednostavan spram slave i ugleda koji uživa širom sveta.

Naslovna fotografija: muzfm.md