Navikli smo da kvalitet, luksuz, udobnost i pomeranje granica bude svakodnevica koju nam „Bayerische Motoren Werke“ nudi svakim svojim modelom. Ipak, da prevaziđe sam sebe ponekad, bavarski proizvođač luksuznih automobila, uspeo je i sada, pa vam tim povodom predstavljamo jedan pravi biser u  „M“ nizu. Za sve ljubitelje nemačkog luksuza, pred vama jedan potpuno neverovatan četvorotočkaš!

 

Foto: m.news.yandex.ru

Foto: m.news.yandex.ru

Ovaj „special limited edition“ coupe serije 8 sadrži prave fragmente meteorita, koji su posebnim tehnikama utkane u njegov enterijer. Automobil je kreiran u čast meteorske kiše koja svake godine u januaru, tokom prve nedelje ovog zimskog meseca obasjava nebo, pa je zato i predstavljem 03. januara 2019. godine.

 

Foto: topspeed.com

Foto: topspeed.com

Delovi meteorita dekorišu centralnu masku, dugme kojim se startuje motor, menjač, „iDrive“ kontrolnu bravu i unutrašnje delove i vozačevih i suvozačevih vrata.

 

Foto: apanageet.com

Foto: apanageet.com

Da spoljašnjost ne zaostaje za enterijerom, u „BMW“-u su odlučil da nijansu plave „San Marino“ boje prelakiraju slojem crne, nakon čega je došao bezbojni lak, koji je dao neverovatan efekat ovom još neverovatnijem automobilu.

 

Foto: blog.dupontregistry.com

Foto: blog.dupontregistry.com

Delići meteorita formiraju geometrijski dezen pod nazivom „Widmanstatten“, po naučniku koji ga je prvi i uočio.

 

Foto: bmwblog.com

Foto: bmwblog.com

„Night Sky“ model ne razlikuje se puno od standardnog „M850i“ modela koji poseduje V8 motor i „twin“ turbopunjač, sposoban da razvije 523 konjske snage.

 

Foto: motorauthority.com

Foto: motorauthority.com

Jedan pogled na enterijer dovoljno je da se uoči dominacija kože, u kombinaciji sa posebno odabranom vunom merino ovaca, a ono što upotpunjuje potpuno neverovatan osećaj, jesu LED svetla opal bela, tamno plava i srebrna, zbog kojih ćete imati utisak da ste u svemirskom brodu.

 

Foto: motorauthority.com

Foto: motorauthority.com

Konstruktori „BMW“-a sarađivali su sa naučnicima prestižnog instituta za vanzemaljsku fiziku „Max Planck“, vođeni potrebom da tokom procesa sklapanja vozila na najbolji način iskoriste neobični materijal od meteorita. Neobični dezen nalazi se na sedištima, poklopcima retrovizora i ventilima blatobrana.

 

Foto: 1zoom.ru

Foto: 1zoom.ru

Ovaj „vanzemaljski“ enterijer, ostavlja prilično hladan utisak, ali istovremeno i senzacionalan osećaj, koji, uostalom, pruža svako „BMW“ –ovo vozilo, a posebno ovo.

 

Foto: bmw-m.com

Foto: bmw-m.com

Konstruktori su inspiraviju pronašli u „Muonionalusta“ meteoritu, koji je ime dobio po mestu u Švedskoj gde je pronađen 1906. godine. Smatra se najstarijim gvozdenim meteoritom, koji postoji, kako tvrde naučnici 4 hiljade miliona godina!

 

Foto: caranddriver.com

Foto: caranddriver.com

Nije još uvek poznato da li je ovaj model nastao na zahtev privatnog kolekcionara ili za proizvodnju šire namene, međutim, još uvek cena ovog fascinantnog „BMW“ –ovog automobila nije poznata.

Naslovna fotografija: YouTube