Naučnici su nakon dugog istraživanja dokazali da psi, upravo poput ljudi, doživljavaju i proživljavaju različite stepene depresije. S druge strane, zanimljiva statistika je dokazala da čak 84% ljudi koji se svojevoljno izjasne da su vegetarijanci, u nekom trenutku svog života ponovo uvedu meso i mesne prerađevine u ishranu. Ne, nismo se pregrejali od vrućine, već nesmanjenim intenzitetom pronalazimo najveće zanimljivosti kojima svet obiluje i to samo za vas. Sipajte hladnu limunadu i uverite se zašto je ovo jedna od naših najčitanijih rubrika.

 

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Sigurno ste bar jednom gledali emisiju čuvenog britanskog avanturiste Edvadra Majkla „Ber“ Grilsa (Bear Grylls), u kojoj on, kako bi preživeo jede bukvalno sve na šta naiđe, od bobica, bubica, iznutrica i lišća, preko insekata, sirove ribe i koje čega još. Ako vas je zainteresovalo ikada kako izgleda kad se u divljini kamere ugase, evo, otprilike ovako. Pijatno.

Foto: luxurylaunches.com

Foto: luxurylaunches.com

U potrazi za jednim od najkontraverznijih vozila na svetu, krećemo možda i očekivano, put Ujedinjenih Arapskih Emirata. “Mercedes”, čija je spoljašnjost prekrivena čistim belim zlatom, u sebi krije V 10 motor, sa potpuno neverovatnih 1.600 konjskih snaga, konstruisan posebno po želji anonimnog naftnog magnata, čije se bogatstvo meri milijardama američkih dolara!

 

Foto: centrometeoitaliano.it

Foto: centrometeoitaliano.it

Da li ste se zapitali koliko može da košta najskuplji pas na svetu? E pa, evo odgovora! Cena je prilično vrtoglava, zato bi bilo bolje da sednete, jer se radi o svoti od 1,6 miliona američkih dolara, a u pitanju je Crveni Tibetanski mastif. Ova rasa je stara skoro 5.000 godina, a kako navodi kineski Kinološki savez, za nju se duboko veruje da je reinkarnacija velikog Bude.

 

Foto: pinterest.es

Foto: pinterest.es

Jezero Flethed (Flathead) u saveznoj američkoj državi Montana (Montana), jedno je od najčistijih slatkovodnih jezera na svetu, čija prozirnost seže i nekoliko desetina metara ispod površine. Voda je toliko bistra da se gubi realna predstava o dubini, čiji prosek iznosi čak 50 metara, a najdublja tačka leži na 113 metara.

 

Foto: wallhere.com

Foto: wallhere.com

Korisna informacija kaže: ako se nekad zasmejete do te mere, da se popularno rečeno „zacenite od smeha“ i da vas bole trbušni mišići, a suze same krenu, dovoljno je da vas neko uštine, pogotovo na mestima gde je koža tanja i da na taj način razbije „začarani krug“ smeha.

 

Foto: ubersuper.com

Foto: ubersuper.com

Kada ljudsko oko nije u stanju da zabeleži neku sliku, u pomoć uskače kamera i usporeni snimak. Jedan od onih trenutaka koji zaista vredi zabeležiti je momenat kada kapljica mleka udara u površinu crne kafe u šolji i to izgleda ovako.

 

Foto: airpano.com

Foto: airpano.com

Znate one trenutke kada shvatite pun značaj izraza „ironija života“? Jedan od tih trenutaka je verovatno iskusio čovek, koji je nekim neverovatnim čudom, uspeo da preživi pad sa ivice gigantskih Nijagarinih vodopada, a poginuo tako što se okliznuo na koricu od pomorandže…

 

Foto: kosovamanagement.com

Foto: kosovamanagement.com

Umetnik po imenu Lukas Samaras (Lucas Samaras), dizajnirao je sobu, u kojoj su sva četiri zida, pod i plafon prekriveni ogledalima, a nameštaj je izrađen od providnog stakla. Ova nestvarna futuristička, a mogli bismo da kažemo i nevidljiva soba, izgleda upravo ovako.

 

Foto: glamourmagazine.co.uk

Foto: glamourmagazine.co.uk

Kada su novinari jednom prilikom upitali planetarno popularnu pevačicu, koja je ujedno i  jedan od najboljih ženskih vokala ikada, Adel (Adel), da li planira da poradi na gubljenju primetnog viška kilograma koji ima, ona je odgovorila: „Ja ne pravim muziku za oči, ja pravim muziku za uši“.

 

Foto: viralbake.com

Foto: viralbake.com

Da li ste znali da prosečno, normalno razvijeno dete od 4 godine, može da postavi između 300 i 400 pitanja dnevno, kako bi udovoljilo svojoj radoznalosti u otkrivanju sveta oko sebe?

Naslovna fotografija: LearnEnglish Kids – British Council